Anuncia't al Descobrir

8 coses per fer a les comarques gironines

Us expliquem els imprescindibles de la zona, des de la Costa Brava fins a la vall de Camprodon

Són les terres de la preuada Costa Brava i tenen una capital encantadora. Les comarques gironines amaguen tresors encisadors. També són el lloc on podreu caminar per sobre de volcans, trepitjar pobles amb història, fer senderisme pel Pirineu oriental i passejar pel magnífic estany de Banyoles. I, quan hi aneu, reserveu un allotjament de somni (us en donem els detalls al final de l’article). Ens acompanyeu a descobrir vuit coses per fer a les comarques gironines?

Descobrir Girona ciutat

Girona Naturaki Vista de la ciutat de GironaNaturaki
És una de les capitals catalanes amb més història. Passejar per les muralles, perdre’s pel call jueu i pujar les escales de la catedral us transportarà de ple a l’edat medieval. Tampoc podeu deixar de creuar els dos ponts més emblemàtics de la ciutat, el de Pedra i el de Ferro, mentre badeu per les botigues del centre. Però Girona també és gastronomia —amb una gran oferta gastronòmica al nucli de la ciutat—, és natura —passejar per la Devesa quan la tardor comença a tenyir de tons ocres el terra és una delícia— i és cultura —podeu visitar el Museu d’Història dels Jueus o el Museu del Cinema o anar a algun dels espectacles dels festivals de teatre Temporada Alta o Strenes. Sigui l’època que sigui, Girona sempre bull.

Gaudir de la Costa Brava

Cadaqués Naturaki Cadaqués, un dels pobles més bonics de la Costa BravaNaturaki
Des de Blanes fins a Portbou, la Costa Brava sorprèn a cada racó, cada cala, cada poble i cada camí de ronda. És una suma de sensacions difícil d’explicar amb paraules on no falta natura ni cultura. El Parc Natural de Cap de Creus, el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter són tres paratges de gran valor biològic, on podem fer excursions i caminades. I si teniu ganes de cultura, perdeu-vos per Calella de Palafrugell, Tossa de Mar o Cadaqués, on trobareu molta història i postals encantadores.

Descobrir els pobles de l’Empordanet

Peratallada Naturaki Peratallada, un dels pobles medievals més bonics de l'EmpordanetNaturaki
Per als que no us canseu de pobles de pedra, amb carrerons estrets i mil racons on fer una foto d’Instagram, quedeu-vos a la zona de l’Empordanet. Pals i Peratallada són probablement les poblacions més conegudes de la zona, però les arcades de Monells, la Torre de les Hores de Palau-sator o la muralla d’Ullastret no els tenen res a envejar.

Meravellar-se amb la zona volcànica de la Garrotxa

Volcans Garrotxa Naturaki La zona volcànica de la Garrotxa, a vista d'ocellNaturaki
Més a l’interior de les comarques gironines, tenim una altra joia natural. El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa amaga una quarantena de cons volcànics i més de vint colades de laves basàltiques. Diversos itineraris pedestres permeten descobrir una zona d’alt valor paisatgístic. No us perdeu una caminada per la més que coneguda Fageda d’en Jordà, feu l’excursió fins al centre del cràter de Santa Margarida amb l’ermita al mig o visiteu el poble medieval de Santa Pau.

Sentir-se a la fi del món al cap de Creus

Far cap de Creus Naturaki El far de cap de CreusNaturaki
L’efecte de la tramuntana ha fet que hi apareguin formes d’erosió capricioses i n’ha transformat el paisatge d’una manera molt especial. El cap de Creus és un dels indrets més singulars de les comarques gironines. Si hi aneu un dia de calma, podreu gaudir dels paisatges marítims que regala la punta més oriental de Catalunya i arribar-vos fins alguna de les seves cales verges. Si quan el visiteu, us enganxa un dia de tramuntana, gaudiu de l’energia d’aquest vent sentint la seva força.

Passejar al voltant de l’estany de Banyoles

Estany Banyoles Naturaki L'estany de Banyoles, un bon lloc per practicar piragüismeNaturaki
Petita però encisadora, la comarca del Pla de l’Estany és sovint la gran oblidada, però té un destacat valor patrimonial, paisatgístic i natural. La volta a l’estany de Banyoles és un imprescindible en tota visita a la zona i també un dels passejos més coneguts de la zona, tant per als visitants, com per als mateixos banyolins i banyolines.

Fer senderisme per la vall de Camprodon

El pont de Camprodon El pont de Camprodon
La part més oriental dels Pirineus és un dels llocs que cal conèixer a les comarques gironines. Les rutes a fer-hi són inacabables i d’una bellesa inexplicable. A Vallter trobareu opcions per a tots els nivells. Si hi aneu amb nens, els encantarà descobrir el naixement del Ter i, si sou més experimentats, podeu pujar al cim de Bastiments o al Gra de Fajol. A la vall, pregunteu per les mil i una opcions que teniu a tocar dels pobles, ja sigui Camprodon, Setcases o Vilallonga de Ter. A tot arreu trobareu natura i aigua.

Llogar una casa amb Naturaki

Casa rural Naturaki Can Feixes, una de les cases que es pot llogar amb NaturakiNaturaki
Cases exclusives, ben decorades i ideals per tenir una estada única a les comarques gironines. Si voleu temps per descobrir alguna de les zones que us hem detallat anteriorment, podeu reservar cases rurals Naturaki, una empresa que gestiona allotjaments rurals i amb encant a la província de Girona. Hi trobareu una vuitantena de cases gestionades exclusivament per ells, que compleixen uns estàndards de qualitat alts i tenen totes les comoditats. Amb nou anys al mercat, Naturaki ha allotjat més de 73.000 persones que han valorat les cases amb un mitjana d’un 9,3.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació