Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
REV 271
Número 271 - Octubre 2020

Boumort, terra de cérvols

En aquest número

Món Descobrir

Tagamanent reconstrueix la seva història

Aquest estiu s’ha inaugurat la restauració de l’església de Santa Maria, la rectoria i l’antic ajuntament, i es treballa per oferir visites guiades al conjunt monumental. Text: Cristina Serret

Reportatge

Platges de Tarragona, ahir i avui

Admirades pels turistes de mitjan segle XX, les platges d’aquesta ciutat continuen es-sent un dels tresors més preuats pels seus habitants. Però el litoral no ha estat sempre tan cobejat: durant segles, sota els efectes de la religió, el mar s’ha associat a la por i el càstig. A través d’unes fotografies que mostren la costa de Tarragona amb 50 anys de diferència, fem un viatge per la transformació social, vivencial i urbanística de la platja arreu del país. Text i fotografia: Rafael López-Monné

Dossier Central / Boumort

La gran reserva salvatge del Prepirineu

Reportatge fotogràfic: Jordi Bas Casas

Dossier Central / Boumort

Una mar de tortugues i cocodrils

Ens passegem per les singularitats geològiques d'un massís extraordinari Les roques són un diari de la Terra que es va començar a escriure fa milions d’anys. Segons els experts, a Boumort i els seus voltants és fàcil observar esdeveniments tan importants com les conseqüències de l’aixecament dels Pirineus, i obrir-ne les pàgi-nes és una lectura apassionant. Text: Núria Garcia Quera

Dossier Central / Boumort

El Serengueti català

Fem un safari per descobrir la fauna fascinant del massís La reserva de Boumort és un gran teatre natural. El cérvol i els voltors en són els protagonistes principals, ben acompanyats per nombrosos actors secundaris. Un safa-ri en tot terreny per aquest territori salvatge ens permetrà gaudir d’un espectacle fau-nístic fascinant i ens servirà per entendre la importància que hi té la caça. Text: Xavier Basora

Dossier Central / Boumort

Un plat de vianda voltat de rostes

La vida i les llegendes dels pobles que envolten la serra A través de llegendes ancestrals que han anat passant de pares a fills explicades a la vora del foc, la gent dels pobles de Boumort ‘llegeixen’ l’entorn on els ha tocat viure, un entorn agrest on la vida no ha estat fàcil. Ens passegem per aquests nuclis que descansen, alguns ja abandonats, al voltant del massís. Text: Pep Coll

Dossier Central / Boumort

Un món màgic

L’editor de la revista ‘Sàpiens’ i president del grup Som, fill del Pallars, fa un cant sentit pel territori feréstec i inspirador de Boumort, del qual és un enamorat. Text: Jordi Creus i Esteve / Il·lustració: Mariona Cabassa

Reportatge

La Vall de Laguar, la felicitat de caminar

La Marina Alta és una comarca dual: té una franja costanera amb indrets de sol i platja com Dénia i Xàbia i un rerepaís muntanyenc entapissat d’estretes valls. Una de les més boniques i desconegudes és la de Laguar, terra de cireres, del riu Girona i el barranc de l’Infern, i on els últims moriscos valencians es resistiren amb coratge a la seua violenta expulsió. Text: Eva Terol Trenzano / Fotografia: Just Sellés

48 HORES A...

Gelida

L’excel·lent vista sobre la plana del Penedès i el Baix Llobregat i la riquesa natural dels seus boscos van convertir aquesta població en una bonica destinació d’estiueig. Text: Cati Morell i Cañellas | Il·lustració: Nik Neves

Rutes

Ruta a peu

Les canals de Catllarí i les gorges del Tec

Transitarem per una zona inhòspita i ben poc coneguda situada al límit entre el Ber-guedà i el Solsonès. Un indret modelat durant segles per la mà de l’home i avui en abandó, on gaudir de la soledat i la bellesa d’un paisatge indòmit. Text i fotografia: Bego Masdefiol

Ruta amb bici

Per l’Alta Ribagorça més desconeguda

La ruta Pedals de Foc és un itinerari circular amb bicicleta de muntanya que recorre el perímetre del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. En aquest article us en proposem un tastet. Text i fotografia: Joan Portell Rifà

Ruta amb nens

Per la riba del riu Canaletes

Ens aprofitem de les via verda de la Terra Alta i el Baix Ebre per fer una excursió amb bici ideal per anar-hi amb la canalla: tot el recorregut és en baixada. I hi ha la possibilitat de fer un bany al riu! Text i fotografia: Sergi Ramis i Vendrell

Ruta amb cotxe

Tardor entre vinyes a l’Alt Penedès

En aquesta escapada us proposem gaudir dels paisatges de tardor a la vinya, amb les fulles d’un vermell encès, mentre visitem un patrimoni associat a la tradició vitiviní-cola. Text: Redacció

Ruta de Ponent Actiu

Castells i oliveres a la vall del Corb

La descoberta d’aquest racó de l’Urgell es pot fer tranquil·lament a peu gràcies a un itinerari senyalitzat que uneix Verdú amb Bellpuig entre nuclis medievals i conreus. Text: Redacció

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 59,50€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació