Anuncia't al Descobrir

El Manifest Descobrir reclama posar el turisme al servei del país

El text, impulsat per Descobrir Catalunya i les principal federacions d’agroturisme, ja compta amb més de 1.400 signants d’àmbits diversos que volen canviar el model turístic

El model turístic de sol i platja ha quedat obsolet i cal un canvi que posi el turisme al servei del país, més sostenible i que promogui el turisme de proximitat. Aquesta és la premissa del Manifest Descobrir que hem impulsat des de Descobrir Catalunya amb el suport de les principals federacions d’agroturisme del país.

El manifest denuncia les grans factures ambientals i socials que ha deixat la sobreexplotació del model turístic de masses al litoral català que aquest estiu, amb la crisi sociosanitària ha fet fallida, i demana construir un nou model de turisme responsable i sostenible per protegir el territori, la identitat i fer que el turisme continuï sent un motor de desenvolupament econòmic, però partint de la dinamització de les comunitats locals.

En el manifest pel canvi de model turístic, que podeu llegir sencer a manifest.descobrir.cat, es demana a les institucions implicades que emprenguin cinc grans mesures: promoure el turisme de proximitat, incorporar els criteris de sostenibilitat en les polítiques de turisme, augmentar la qualificació dels negocis turístics i substituir els llocs de treball precaris per ocupació de qualitat, ordenar l’activitat turística per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària per a la gestió de Catalunya com a destinació.

Els impulsors fan una crida al teixit socioeconòmic, a les institucions i a la ciutadania perquè s’adhereixin al manifest i per a les properes setmanes tenen programades diverses reunions amb representants de partits polítics i institucions per traslladar aquesta petició que subscriu un ampli espectre del sector turístic català.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació