Anuncia't al Descobrir

Grand Tour de Catalunya, un viatge ple de viatges

Una ruta circular per redescobrir el país amb 2.119 km i 353 punts d'interès

  
Benvingut a una terra de distàncies curtes i rutes llargues. Un país on en poques hores pots viatjar de les onades de la Mediterrània als cims del Pirineu.
Benvingut a un país ple d'històries mil·lenàries i paisatges per badar durant hores.
De l'arròs del Delta a les anxoves de l'Escala. De les muntanyes de Prades al Montseny frondós.
Benvingut a un país petit per viatjar, però enorme per descobrir on pots permetre't el plaer d'agafar el camí més llarg i endinsar-te a les carreteres secundàries. Benvingut a una gran aventura al costat de casa. Benvingut a un viatge ple de viatges. Benvingut al Grand Tour de Catalunya.

Què és el Grand Tour?

Pont d'Amposta Vista aèria del pont d'AmpostaSergi Boixader
Per primera vegada una proposta —el Grand Tour—, que s'inspira en els grans viatges que es van iniciar a mitjans del segle XIX, permet explorar tots el racons sovint inèdits per a la mateixa població catalana. Sortint de Barcelona i en el sentit de les agulles del rellotge, farem parada als principals indrets, imprescindibles en un viatge iniciàtic per conèixer a fons el país.

Com puc fer el Grand Tour?

Carreters Pirineus Les carreteres secundàries per fer el Grand Tour
És una proposta turística que recorre amb vehicle els principals atractius del país evitant les vies ràpides, per poder aturar-se als espais naturals i als pobles, gaudir de la seva gastronomia i les seves activitats ecoturístiques i continuar viatjant a la recerca de més experiències. Es divideix en cinc trams que es poden fer en 13 dies en format ràpid, o allargar-se més d'un mes si s'opta per l'slow travel. Amb la revista del mes d'octubre que ja pots trobar al teu quiosc, regalem “El Grand Tour de Catalunya”, on donem tots els detalls perquè puguis fer el viatge de la teva vida a tocar de casa.

Quins són els imprescindibles del Grand Tour?

Montserrat La muntanya de Montserrat, una de les icones del Grand Tour de Catalunya
Uneix les grans icones monumentals, naturals i culturals del país. Des de les grans joies del modernisme fins al patrimoni que ens van deixar romans i medievals. Des dels Pirineus i els seus parcs naturals fins a les zones humides del Mediterrani i els seus deltes. I des d'artistes surrealistes com Dalí fins a músics internacionals com Pau Casals. El Grand Tour proposa redescobrir el país, amb espais nous i poc massificats, carregats de paisatges, patrimoni, gastronomia i un caràcter absolutament singular, que sorprenen per la seva autenticitat i bellesa. No cal creuar mig món per gaudir d'un viatge inoblidable.

Per què el Grand Tour?

Girasols a l'Empordà Gira-sols a les carreteres secundàries de l'EmpordàOriol Clavera
El Grand Tour de Catalunya neix de la necessitat d'explicar un país petit però molt variat. Sovint, per la força del costum, el temps de lleure es concentra en caps de setmana o períodes de vacances, i en zones molt determinades del Principat. Es travessen comarques senceres amb el cotxe mitjançant vies ràpides, amb la promesa que alguna vegada seran una destinació futura, sense passar-hi de llarg. El Grand Tour de Catalunya permet complir aquesta promesa. És un reclam entusiasta per descobrir un territori magnífic i, alhora, és una proposta molt detallada que aposta pel turisme de proximitat i sostenible.

Per on començo?

Barcelona modernista Barcelona i el modernisme, el lloc on comença i acaba el Grand TourÒscar Rodbag
Per mitjà de l'itinerari complet o dels seus cinc trams, el viatge es pot gaudir sencer o per etapes, i inclou propostes per a persones més actives o més contemplatives, joves o grans, a l'estiu o l'hivern... Tens a l'abast un món de possibilitats. Tot l'any. Pots trobar tota la informació disponible a la web i a l'app del Grand Tour de Catalunya.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació