Anuncia't al Descobrir

El Montseny i Sant Llorenç del Munt i l'Obac restringeixen l'accés amb cotxe

Aquestes mesures volen evitar les aglomeracions de visitants que s'han produït i agreujat durant les darreres setmanes

Els parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac restringiran l’accés amb vehicle privat quan els seus aparcaments estiguin plens: només es permetran 1.323 vehicles al Montseny i 366 a Sant Llorenç, encara que s’hi podrà seguir anant a peu i amb l’autobús dels parcs. A través d’un operatiu situat a diferents punts d’accés als parcs, s’informarà als vehicles de l’ocupació dels aparcaments. L’operatiu es realitzarà conjuntament entre els guardes dels dos parcs, Agents Rurals i Mossos d’Esquadra.

Amb aquestes mesures, que s’aprovaran aquest divendres al Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT), la Diputació de Barcelona i la Diputació de Girona volen evitar les aglomeracions que s’han produït els darrers caps de setmana a conseqüència de la crisi de la covid-19. D’una banda, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha ressaltat que “amb la sobreafluència en aquests parcs el que no podem permetre és que es vegi afectat el nostre valuós patrimoni natural. El 50% del territori de la província és bosc i hem de tenir cura del patrimoni i la biodiversitat, i garantir l’economia local i el benestar dels veïns”. De l’altra, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, també ha destacat la importància d’aturar aquesta congestió, i ha indicat que “per mantenir l’equilibri als parcs naturals i aturar els problemes provocats per la sobreafluència de visitants, cal regular de manera conjunta l’accés als vehicles”; a més, ha afegit que aquesta “resposta és consensuada” entre les dues diputacions i la Generalitat de Catalunya.

Concretament, dins el recinte del Parc Natural del Montseny hi ha capacitat per allotjar un total de 1.044 places d’aparcament, i al costat dels nuclis de població de la zona hi ha 551 places. D’altra banda, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac disposa de 366 places, i n’hi ha 773 més a les poblacions properes.

Crida a la ciutadania
Núria Marín ha assenyalat que “totes les institucions estem alineades en la solució, però necessitem més que mai la col·laboració ciutadana. Hem de tenir més sentit que mai del civisme i de la responsabilitat” i ha afegit que “tenim un patrimoni comú de gran valor en un context de pandèmia. Hem de tenir com a objectiu prioritari la seguretat de les persones i evitar les aglomeracions”.


Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació