Anuncia't al Descobrir

El Recinte Modernista de Sant Pau estrena tres visites guiades

Una de les propostes us permetrà entrar a espais normalment no visitables

Oferir al públic nous punts de vista sobre la història, l'higienisme i els canvis sanitaris que va experimentar l’Hospital de Sant Pau durant la Guerra Civil és l’objectiu de les tres noves visites guiades que presenta el Recinte Modernista. Durant els caps de setmana d’octubre i de novembre podreu gaudir d’aquestes activitats, que es faran en grups reduïts per garantir les màximes garanties de seguretat. Des del diumenge 11 d’'octubre, descobrireu les característiques pròpies de l’obra de Domènech i Montaner, la història de la institució i la màgia resultant d’unir arquitectura i música lírica. A més, aquests dies engega la campanya “Aquesta tardor, l’has de viure”, un missatge que convida la població local a gaudir del patrimoni cultural amb descomptes del trenta per cent en tots els formats de visita.  

L'higienisme a Sant Pau

L'higienisme a Sant Pau Sala d'infermeria de l'antic Hospital de Sant PauRecinte Modernista de Sant Pau
La primera visita guiada us explicarà com l’arquitecte Domènech i Montaner va dissenyar l’antic hospital d’acord amb els criteris higienistes. L’higienisme va ser un moviment que defensava l’aplicació de sistemes constructius que potenciessin la il·luminació i la ventilació natural de les estances, així com l’ús de materials fàcils de netejar i desinfecció. En el context de pandèmia actual, Sant Pau vol convidar la ciutadania a descobrir com va treballar Domènech a principis del segle XX per posar l’enginyeria i l’arquitectura al servei de la salut pública.
Aquesta visita tindrà lloc els diumenges 11, 18 i 25 d’octubre, a les 12 h.

Un hospital en temps de guerra

Un hospital en temps de guerra Fotografia d'arxiu d'una sala d'infermeria de l'antic Hospital de Sant PauRecinte Modernista de Sant Pau
Aquest recorregut guiat us permetrà conèixer com va afectar la Guerra Civil espanyola a l’activitat sanitària i quines innovacions mèdiques es van introduir en aquesta etapa. Durant la visita us submergireu als anys en què Sant Pau es va convertir en l’Hospital General de Catalunya sota les ordres de la Generalitat i al servei dels combatents i de la població civil.
La visita es realitzarà els diumenges 8, 15 i 22 de novembre, a les 12 h.

Capvespres Sant Pau

Capvespres Sant Pau Exterior de l'antic Hospital de Sant Pau al capvespreRecinte Modernista de Sant Pau
Aquesta visita és una nova experiència que combina un recorregut guiat per espais inèdits del conjunt arquitectònic al capvespre, en què podreu gaudir d’una de les llums més especials de Sant Pau. També podreu visitar espais que normalment romanen tancats, com les terrasses dels pavellons d’infermeria o la Sala de la Molt Il·lustre Administració, considerat un dels racons més bells del Pavelló d’Administració. En acabar la visita, podreu gaudir d’un recital privat de lied gràcies a la Fundació Victoria de los Ángeles.
Aquest recorregut es podrà realitzar el dissabte 17 d’octubre, a les 18 h, i els dissabtes 7 i 14 de novembre, a les 17 h.

Més informació
Podeu consultar tota la informació sobre les activitats, visites i tarifes del Recinte Modernista de Sant Pau a la web www.santpaubarcelona.org.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació