Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

La Cambra atorgarà 100.000 euros per incentivar el turisme sostenible

Donarà els diners a empreses del sector que fomentin la innovació i la sostenibilitat en entorns urbans

Donar suport a les petites i mitjanes empreses turístiques en l’adaptació cap a models de negoci més sostenibles, tant des del punt de vista ambiental com econòmic i social, és l’objectiu del projecte europeu “Tourban”, que lidera la Cambra de Comerç de Barcelona. Per poder fer front a aquest repte i fomentar la innovació i la sostenibilitat en els entorns urbans, el projecte destinarà 100.000 euros per a empreses catalanes.

A través de la innovació, la incorporació de noves tecnologies i models de negoci d’economia circular o l’adopció de distintius i certificats de sostenibilitat, les empreses aconseguiran rebaixar el seu consum i les seves despeses. Consegüentment, també veuran incrementades les seves fonts d’ingressos mitjançant una millor visibilitat i posicionament en els àmbits local i internacional.

A més de l’ajut econòmic per fomentar el turisme sostenible, s’oferiran formacions, tallers i activitats de treball en xarxa que permetran a les empreses del sector turístic adaptar-se als nous requisits del mercat, i millorar la seva competitivitat i resiliència, tenint en compte tant el moment històric concret que estem vivint amb la crisi de la covid-19, com la sostenibilitat de les destinacions participants (Amsterdam, Barcelona, Budapest, Copenhaguen, Dubrovnik, Kiel i Tallinn).

L’acció estarà coordinada amb vuit entitats més d’aquests set països europeus. El projecte “Tourban” reconeix que les petites empreses són l’eix vertebrador del sector del turisme, però sovint els manca un millor accés al coneixement i a la inversió perquè puguin arribar a ser catalitzadors de la sostenibilitat.

El Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) s’adhereix a la promoció del turisme sostenible i llança un nou portal
D’altra banda, el COAMB, juntament amb el suport de Barcelona Activa, ha posat en marxa un portal per fomentar les iniciatives de turisme responsable, i un programa d’assessorament sobre el terreny per al turisme ambientalment responsable, del qual es beneficiaran 25 establiments o projectes. L’objectiu del nou portal és crear un espai col·laboratiu on els principals agents del sector turístic i la ciutadania puguin compartir iniciatives que afavoreixin un turisme sostenible. A més, en aquest portal podreu trobar informació, opcions i recursos de gran utilitat per tal de sensibilitzar la ciutadania i els professionals del sector. Això, en un moment en què s’ha de remarcar la importància i la necessitat de potenciar el turisme des d’un punt de vista responsable i sostenible amb el medi ambient, amb el nostre territori i amb les persones.

Manifest Descobrir
Assolir un turisme completament sostenible, que es posi al servei del país i que promogui el turisme de proximitat és també una premissa que demanem des del Manifest Descobrir i que us convidem a signar si encara no ho heu fet.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació