Anuncia't al Descobrir

Tres propostes turístiques per conèixer Vallbona d'Anoia

Una de les propostes us permetrà descobrir els secrets de la producció d’un dels beuratges més antics de la nostra cultura

Vallbona d’Anoia inaugura tres paquets turístics amb els quals podreu conèixer el passat hostaler i històric de la vila, tastar el “vi de mel” —autèntica aiguamel produïda en terra d’antics apicultors— i descobrir la gastronomia del territori per mitjà dels restauradors locals. Amb la iniciativa cultural Anoia Patrimoni, la producció artesanal del celler D’melis i la gastronomia de la Fonda Saumell, Vallbona d’Anoia ofereix “Vallbona, parada i fonda”, “Vallbona de cap a peus” i “L’or dolç de Vallbona”, tres propostes turístiques per conèixer el poble com mai abans s’havia vist.

Vallbona, parada i fonda
Els guies d’Anoia Patrimoni us portaran a recórrer antigues finques que amaguen part del patrimoni material i històric de la vila, com Cal Vallès, Cal Pons, Cal Mora o la Fonda Simón. A més, descobrireu la història de personatges singulars com Montserrat Poch, un dels bandolers més coneguts de la zona, que feia dels voltants de Vallbona un dels recorreguts més perillosos del camí ral.

Vallbona, de cap a peus
Aquesta és la proposta més gastronòmica de totes, que us portarà fins als fogons de la Fonda Saumell, on podreu tastar receptes pròpies i típiques de la zona. D’aquesta manera, coneixereu la gastronomia local i com s’ha vist influenciada per la tradició hostalera. Durant anys va acollir antics comerciants, traginers i viatgers que temps enrere feien estada i repòs a la vila de l’antic camí reial.

L’or dolç de Vallbona
Amb aquesta proposta visitareu el celler D’melis per tastar l’autèntic vi de mel, una aiguamel produïda en terra d’antics apicultors. Hi descobrireu els secrets de la producció d’un dels beuratges més antics de la nostra cultura, però que el temps ha arraconat en l’oblit fins que s’han tornat a valorar l’artesania i els processos de fermentació lents.

Les visites es podran fer de dilluns a divendres sense límit d'inscrits i durant els caps de setmana i festius, en grups de, com a mínim 10 persones. Podeu consultar tota la informació sobre els paquets turístics, preus i reserves a la web d'Anoia Patrimoni / Tel. 635 92 23 84

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació