Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

El Pallars Jussà, nova destinació de turisme sostenible

Ha aconseguit entrar dins del 'top 100' de destinacions mundials de turisme sostenible de l’associació Green Destinations

La comarca lleidatana del Pallars Jussà ha estat escollida per l’associació internacional Green Destinations com una de les 100 destinacions turístiques mundials més sostenibles del 2020. És el primer cop que ha entrat dins d’aquest rànquing, un reconeixement que només tenen cinc territoris més als Països Catalans, com les Terres de l’Ebre —que també ha estat reconeguda enguany per cinquè any consecutiu—, Torroella de Montgrí-l’Estartit, el Berguedà i Menorca.

El rànquing, que l’associació per al turisme responsable elabora anualment amb onze organitzacions mundials, té l’objectiu de mostrar actuacions d’èxit, compartir bones pràctiques i reconèixer la feina i promoció del turisme sostenible a les destinacions escollides.

L’exemple de bones pràctiques que s’ha presentat amb la candidatura del Pallars Jussà ha estat el projecte «Gratitud Pallars», impulsat per l’Associació Marques de Pastor i el Consorci Leader Pirineu Occidental. La iniciativa promou que empreses turístiques, població local i visitants contribueixin voluntàriament a la conservació i valorització del patrimoni natural i cultural rural. Això s’aconsegueix a través d’eines de micromecenatge i compensació de petjada ecològica, per identificar i crear microreserves i projectes de recuperació de patrimoni.

Una mostra d’altres línies de treball relacionades amb el desenvolupament turístic sostenible fetes els darrers anys ha estat el projecte GPS Tourism, liderat pel Consell Comarcal. Es tracta d’un projecte turístic transfronterer vinculat a la mobilitat sostenible, destinat a fomentar el patrimoni natural i cultural als Pirineus.

Altres reconeixements del territori són el Geoparc Orígens, atorgat per la Unesco, o la certificació Starlight per la qualitat del cel fosc que tenen tant el Montsec com el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Així mateix, el Consell Comarcal també ha treballat en l’elaboració d’una guia per potenciar l’ecoturisme i el turisme de fauna i un dossier divulgatiu que recull la feina duta a terme en el marc de la sostenibilitat a la comarca.

El Pallars Jussà va rebre aquest reconeixement durant el congrés Global Green Destinations Days, una de les principals conferències internacionals dedicades al turisme sostenible, que es va celebrar el passat mes d’octubre. Arran d’aquest reconeixement, la marca de la comarca lleidatana té presència a la guia, Good Travel Guide, que impulsa l’associació Green Destinations.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació