Anuncia't al Descobrir

El Projecte Boscos de Muntanya rep un premi internacional pel seu treball de conservació

L’European Outdoor Conservation Association (EOCA) ha guardonat l’entitat pallaresa entre 120 candidatures

Els boscos pirinencs de la vall de Cardós han millorat la conservació de la seva biodiversitat aquest estiu gràcies al Projecte Boscos de Muntanya. És l’objectiu que ha aconseguit aquesta iniciativa pallaresa després de rebre un premi de 30.000 euros de l’European Outdoor Conservation Association (EOCA). La proposta de fer manteniment dels boscos i dels prats de pastura de la vall de Cardós amb l’ajuda de voluntariat va obtenir un dels tres premis destinats a projectes de recuperació i conservació del patrimoni natural. En total, s’hi van presentar 120 projectes d’arreu del món, una xifra rècord de candidatures.

Concretament, amb la dotació econòmica de 30.000 euros que han rebut i la feina de 120 voluntaris, han dut a terme tres tasques diferents. D’una banda, han millorat 12.000 m² de camps de pastures, obrint espais verds abandonats, i també han establert espais de diàleg amb els agricultors per explicar com es poden preveure els atacs de l’ós bru. De l’altra, han podat i tingut cura de 6.000 m² d’espais forestals de bosc de pi negre, espais prioritaris de conservació per als hàbitats de l’ós bru i el gall fer. Així mateix, han millorat 1.000 m de camins, una tasca essencial per a la conservació dels ecosistemes de la zona i per a la gestió de les zones de muntanya. Aquestes activitats han inclòs educació i sensibilització sobre la importància dels boscos del territori a tots els voluntaris i la població local.

Els altres dos projectes que han guanyat el premi de l’EOCA són un projecte de reforestació a la selva tropical de Borneo (Indonèsia) i un projecte de xarxa de protecció de boscos vells d’Alvèrnia (França) per preservar aquests tipus de boscos.

El Projecte Boscos de Muntanya és una entitat sense ànim de lucre que treballa per a la conservació i la millora dels boscos i paisatges de muntanya als Pirineus catalans. Forma part de la Fundació Bergwaldprojekt, nascuda a Suïssa el 1987, que actualment és present a Suïssa, Àustria, Alemanya i Catalunya.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació