Anuncia't al Descobrir

Els millors paisatges de tardor de Catalunya

15 postals de grocs, vermells i taronges per gaudir de l’estació més cromàtica

La covid-19 ens va robar la primavera i ara ens està prenent part de la tardor. No ens volem posar melancòlics, només volem fer un cant a l’estació més cromàtica de l’any. Per això hem preparat un recull amb 15 fotografies de tardor que ens tenen el cor robat. Són els millors paisatges de tardor de Catalunya, però n’hi podria haver molts més.

La plana de Vic

Boira tavertet La boira de la plana de Vic des de TavertetGetty Images
La boira és empipadora i de vegades no se’n va en tot el dia, però les postals de tardor (i d’hivern) que deixa, amb imatges com aquesta, ens entusiasmen. Una combinació de misticisme i màgia que ens té totalment atrapats.

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Estany de Sant Maurici L'estany de Sant Maurici entre la tardor i l'hivernGetty Images
Quan una estació s’encavalca amb una altra, crea paisatges tan brutals com aquest. Encara no han caigut totes les fulles que la tardor s’ha d’emportar, i arriba l’hivern per cobrir-les de blanc. Sabem que aquest contrast està condemnat a desaparèixer, però, mentrestant, gaudim-ne!

La vall d’Aran

Montgarri Montgarri és un llogarret imprescindible a la vall d'AranGetty Images
L’Artiga de Lin és un dels paisatges de tardor més coneguts de la vall, però nosaltres diríem que qualsevol racó de l’Aran és imprescindible en aquesta època de l’any. El de la foto és el santuari de Montgarri rodejat d’arbres en ple esclat tardorenc.

La Garrotxa

La Garrotxa La Garrotxa des de l'aireGetty Images
La Garrotxa és fascinant des del terra, però també des del cel. Veure aquesta terra de volcans, enfilats en un globus a primera hora d’un matí fred de tardor quan la boira se’n va i deixa pas als colors vermells, grocs i taronges, és un espectacle que s’ha de viure.

El Montseny

Fagedes Montseny El Montseny amaga diverses fagedesGetty Images
Sabem que últimament ha tingut molts problemes de massificació, però no podia faltar en aquesta llista. Els boscos del Montseny vestits de tardor són un autèntic espectacle. I punt.

La Grevolosa

Fageda Grevolosa La fageda de la Grevolosa té arbres de fins a 40 metres d'alçàriaGetty Images
Un altre tòpic de tardor que tampoc no podíem deixar de posar en aquesta llista. Els colors que s’apoderen d’aquest bosc durant aquesta època de l’any criden a quatre vents que els observem. Simplement, fem-ho.

Les vinyes del Priorat

Vinyes Priorat Les vinyes del Priorat vestides de tardorGetty Images
Caminar entre vinyes al Priorat, o a qualsevol dels territoris de les 12 DO catalanes, és un plaer sigui l’època de l’any que sigui. Fer-ho a la tardor és sinònim de passejar entre els ceps tenyits de color vermell amb postals tan boniques com aquesta.

Puigcerdà

Puigcerdà El llac de Puigcerdà és una icona de la ciutatGetty Images
La Cerdanya és un altre d’aquests llocs on la tardor i l’hivern es fusionen si la neu arriba abans d’hora. Passejar pel voltant del llac de Puigcerdà ben abrigats mentre contemplem aquest canvi d’estació també ens encanta!

Les oliveres de les Garrigues

Oliveres Garrigues El paisatge de secà de les GarriguesRafael López-Monné
Les olives comencen a recollir-se a final de tardor. Per tant, és ara quan les oliveres estan ben carregades. Tot i que en aquest cas els arbres no es tenyeixen de tardor, la postal que generen els camps d’oliveres vistos des d’un lloc alçat també és digna d’admirar.

El delta de l’Ebre

Delta de l'Ebre Les postes de sol al delta de l'Ebre són màgiquesGetty Images
Hivern, primavera, estiu i tardor. Diríem que els paisatges canviants del delta de l’Ebre s’han de veure un cop cada tres mesos. Ara és més habitual veure-hi cels rogencs que anuncien pluja o vent i deixen cels per immortalitzar.

La Costa Brava

Costa Brava L'autenticitat dels paisatges de la Costa BravaGetty Images
Sí, ja ho sabem, és el clàssic de l’estiu, però per què no reivindicar-la a la tardor també? És quan la podem descobrir amb tota la seva essència, tranquil·la i amb poca gent. No trobeu que és un plaer contemplar el mar quan ja fa fred?

L'Ametlla de Mar

Ametlla de mar Vistes àeries de l'Illot, a prop de la punta de l'Àliga, entre l'Ametlla de Mar i l'AmpollaSergi Boixader
Les caletes pintoresques que a l’estiu estan plenes de gent es transformen en caletes igual de pintoresques, però totalment solitàries. Unes postals que relaxen cos i ànima mentre imaginem el soroll de les onades arribant a la sorra de la platja.

El riu de la Sénia

Riu de la Sénia La desembocadura del riu de la Sénia@GregGSobieraj
Un altre esclat de colors és el que trobem a la llera del riu de la Sénia. Si ens acostem a la desembocadura i combinem els grocs i taronges dels arbres amb els blaus i turquesa de les aigües, l’espectacle és sublim.

Montserrat

Montserrat Montserrat, el teló de fons del Bages
Una icona que podem visitar en qualsevol època de l’any, però que, si enganxem un dia de boira a la plana quan ja som al monestir, guanya molts punts. I no ens cansarem de repetir-ho: som amants d’aquestes boires matineres tardorenques!

El Parc Natural de l’Alt Pirineu

Mare de Déu de la Serra L'ermita de la Mare de Déu de la Serra té les millors vistes a la vall de TírviaClara Torné
Ja ho diu el concurs d’Instagram que cada any posa en marxa el Parc Natural de l’Alt Pirineu: els colors de la tardor. Doncs això, grocs, taronges, vermells i marrons inunden els boscos del parc natural més gran de Catalunya.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació