Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada 273 girona rural
Número 273 - Desembre 2020

Girona rural

En aquest número

Món Descobrir

Turisme que genera riquessa immaterial

El Centre d’Art i Natura de Farrera de Pallars va néixer com una residència d’investigadors i artistes amb la voluntat de ser, alhora, un motor de desenvolupa-ment local i recerca en els àmbits del patrimoni cultural i natural de l’Alt Pirineu. Text: Cristina Serret

Reportatge

Refugis emblemàtics dels Pirineus

Per la seva ubicació privilegiada, perquè van ser els pioners i van obrir camí —mai millor dit— o per les seves fites històriques, us hem triat cinc refugis on gaudir dels paisatges nevats dels Pirineus. Avui, no podem imaginar les activitats de muntanya sense l’existència dels refugis. Aprofitem per explicar-vos com va començar tot. Text: Josep Llusà Roca / Fotografia: Adriana Olsina i Mora

Dossier Central / Girona Rural

La vida al camp en 4 viatges

Reportatge fotogràfic: Dani Codina / Maria Rosa Vila / Magí Sanjosé

Dossier Central / Girona Rural

Amagada, volcànica i fèrtil

La vall de Llémena és un paradís de tranquil·litat a pocs quilòmetres de Girona La de Llémena és una vall de terres riques i pedres antigues que preserva la serenitat i l’estil del món d’abans. És una sorpresa trobar-la a només 10 minuts amb cotxe des de la ciutat de Girona. Text: Judit Pujadó Puigdomènech

Dossier Central / Girona Rural

Herba fresca i so d’esquelles

L'activitat agrícola i ramadera de la vall de Camprodon és un dels seus atractius turístics Com es compagina el turisme del segle XXI amb l’agricultura i la ramaderia de tota la vida? Sembla que l’equilibri sigui difícil de trobar, però a la vall de Camprodon han aconseguit mantenir viva la tradició rural i alhora convertir el territori en un pol d’atracció turística consolidat. Comprovem-ho! Text: Xavier Roura Cegarra

Dossier Central / Girona Rural

El gran mosaic rural

Naveguem pels turons suaus i els conreus del Terraprim El Terraprim és una zona a cavall entre l’Empordà i el Pla de l’Estany, on la vida agrícola encara hi és molt present, amb pobles d’origen medieval encisadors i unes propostes turístiques respectuoses amb la natura i coherents amb el seu entorn rural. Text: Nil Ventós Corominas

Dossier Central / Girona Rural

Gràcies, pagesia!

L'agricultura i la ramaderia modelen la vall d'en Bas, bucòlica i encisadora Benet Riera, de Mas Codina, ho té clar: el gran reclam turístic de la Vall d’en Bas és la bellesa que ens proporciona la combinació perfecta de camps de conreu, ramats que pasturen i masies altives. I aquesta combinació és fruit d’una feina de segles que els pagesos mantenen inalterable. Gràcies. Text: Alba Agustí Bosch

Dossier Central / Girona Rural

Carreteres rurals

L’escriptora ens guia en un viatge pels escenaris literaris i vitals d’aquestes comarques, que la inspiren. Text: Núria Esponellà i Puiggermanal / Il·lustració: Marc Brocal

Reportatge

La Vall d’Uixó

Sota la terra d’aquest terme de la Plana Baixa, un riu s’obre camí entre formacions geològiques vistoses i espectaculars, formes de vida endèmiques i pintures d’art ru-pestre que són patrimoni de la humanitat. Les coves de Sant Josep són el principal atractiu de la Vall d’Uixó, que va prosperar gràcies a la fabricació de calçat i que és la porta d’entrada al feréstec Parc Natural de la Serra d’Espadà. Text: Joaquim M. Pujals / Fotografia: Josep Cano

48 hores a...

Corbera de Llobregat

Aquest poble mil·lenari del Baix Llobregat, coronat per un antic monestir de pedra vermella, la mateixa amb què es va construir el seu nucli antic, és envoltat per parat-ges naturals de gran bellesa. Text: Mariano Martínez Rodríguez | Il·lustració: Nik Neves

Rutes

Ruta a peu

Els paisatges agrícoles de la Secuita

Som a tocar de Tarragona, però sembla que ens trobem a anys llum de la ciutat: la vida rural de la Secuita ens regala un moment d’oxigenació molt necessari. Text i fotografia: Issac Albesa Mestre

Ruta amb bici

La porta d’entrada al massís del Port

Entre el nucli de Paüls i el bosc de Sant Roc, pedalem pels primers contraforts del massís, al nord del Baix Ebre. Text i fotografia: Oriol Gracià Carles

Ruta amb nens

De la Vila Vella de Tossa a cala Pola

Fem un tastet del camí de ronda que recorre alguns trams de la Costa Brava. Art, his-tòria i natura es donen la mà en aquesta ruta que transcorre pel litoral de la Selva. Text i fotografia: Cecília Lorenzo Gibert

Ruta amb cotxe

A dins dels tres monestirs reials

La Ruta del Cister uneix els vèrtexs d’un triangle patrimonial i cultural molt interes-sant. Les seves joies són els reials monestirs de Poblet, Vallbona i Santes Creus. Redacció

Ruta de Ponent Actiu

Pels paisatges esteparis de l’Urgell

La ruta entre Agramunt i Castellserà recorre les serres de Bellmunt i Almenara i permet endinsar-se en uns paisatges de secà de gran bellesa. Redacció

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 59,50€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació