Anuncia't al Descobrir

Nova ruta per descobrir la flora i la fauna de Senet

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici senyalitza un itinerari per descobrir l’Esbornada, una antiga llengua glacial

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha habilitat un nou itinerari senyalitzat per descobrir la fauna i la flora de Senet, a la vall de Barrabés. La vall va acollir una antiga llengua glacial de 500 m de gruix i 20 km de longitud, que ha deixat una empremta singular en la geologia d’aquesta zona.

A partir de plafons explicatius, els visitants podran endinsar-se en les espècies i els hàbitats singulars d’aquest espai, tenint en compte l’altitud, el clima i el sòl. La ruta, de 6,5 km de longitud i 430 m de desnivell, surt des del Centre d’Informació de Senet, s’enfila pel poble de Senet, i es mou entre altituds d’entre 1.300 i 1.730 m.

Durant el recorregut es travessen diferents ambients d’alta muntanya que es van descrivint a través dels suports explicatius, fins a assolir extensos prats subalpins on pasturen races autòctones com la vaca bruna dels Pirineus i l’ovella xisqueta. L’itinerari culmina en un mirador a la part més alta, des d’on es pot contemplar una allau d’arrossegalls, l’Esbornada. Es tracta d’un dels exemples d’esllavissada més espectaculars de la vall de Barravés, que mostra la singularitat geològica d’aquesta àrea.

També apropa diferents ambients presents, com roquissars, pastures, prats subalpins i pinedes de pi negre i pi roig, a més d’espècies animals abundants, com papallones, ungulats, picots i rapinyaires.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació