Anuncia't al Descobrir

Per què heu d'anar a la DOQ Priorat a la tardor?

Vinyes vestides de tardor, pobles amb encant, patrimoni espectacular i rutes pel Montsant. Us donem 6 motius per visitar el Priorat a la tardor.

A part del bon vi que s’hi produeix, us donem sis motius per descobrir la DOQ Priorat si teniu la sort de moure-us entre setmana o per quan acabin les restriccions de mobilitat. El color de les vinyes vestides de tardor és un argument de pes, però la compra de vins solidaris per ajudar el sector també ens convenç. Som-hi?

Vinyes vestides de tardor

Vinyes vestides de tardor Les vinyes es vesteixen dels colors de la tardorGettyImages
Després de la verema, els ceps comencen a deixar el color verd per passar a ser vermells, grocs i marrons abans de despullar-se per rebre l’hivern. Si teniu la sort d’anar al Priorat durant el mes de novembre, hi trobareu les vinyes en aquest moment de canvi. Teniu assegurat un espectacle cromàtic que encatifa el paisatge a cada racó i que us farà parar a cada pas per immortalitzar el que vegeu. Quadres de tardor que us emportareu a casa.

Pobles de postal

La Vilella Baixa La Vilella Baixa, un dels pobles que es veuen des del coll d'en SolansGetty Images
Siurana és la població que automàticament ens ve a la ment quan pensem en els pobles de postal del Priorat. Però la Vilella Baixa, Porrera o Poboleda són altres nuclis encantadors dins del territori de la DOQ que ens regala aquesta comarca. Si els bons vins no són motiu suficient per visitar la zona, passejar per carrerons empedrats plens d’encant és sempre una raó indiscutible. Petits i encisadors, els pobles del Priorat sempre triomfen.

Cartoixa d'Escaladei

Cartoixa d'Escaladei Entrada a la Cartoixa d'EscaladeiWikimedia Commons
La cartoixa d’Escaladei és probablement el monument patrimonial més reconegut del Priorat; en concret es troba entre les vinyes de la DOQ Priorat. És un bon motiu per visitar la comarca, on coneixereu que, al segle XII, els monjos de l’orde de la Cartoixa van venir de Provença per construir un monestir aquí i van fundar així la primera cartoixa de la península Ibèrica. Van escollir un paratge singular, protegit per la serra Major de Montsant, on un pastor hi havia somiat àngels pujant al cel per una escala recolzada a la soca d’un pi, d’aquí ve el nom d’Escaladei (‘escala de Déu’).

Rutes pel Montsant

Montsant El Parc Natural del Montsant, ideal per fer senderismeRafael López Monné
És gairebé omnipresent des de qualsevol racó del Priorat, però la veritat és que, més que contemplar-la, el que cal fer és caminar-la per descobrir-la des de dins. La serra del Montsant, amb formacions rocoses impossibles i penya-segats infinits, amaga rutes senderistes ideals per fer a la tardor. Una de les seves portes d’entrada és la Morera de Montsant, des d’on comencen molts itineraris de diferents graus d’exigència.

Ermites

Església de la Consolació, Gratallops Església de la Consolació, GratallopsÒscar Borràs
Un altre valor arquitectònic que combina amb el natural són les ermites que hi ha repartides arreu del territori de la DOQ Priorat. La de Sant Antoni, a Porrera, data de 1610 i està dalt d’un turó espadat, on s’arriba a través d’una excursió ben bonica. També podeu visitar la Consolació, a Gratallops; Santa Maria del Montsant, al Montsant, o Maria Assumpta, a Poboleda. Una manera ideal de combinar patrimoni i natura.

Vins solidaris

Raïm El vi s'obté del raïm mitjançant la fermentació alcohòlica del most o del sucGettyImages
La idea va sorgir amb la crisi sanitària de la covid-19, però s’ha mantingut com una proposta solidària que ajuda entitats com Càritas o la Fundació Vicenç Ferrer i alhora dóna suport als viticultors de la DOQ Priorat. És tan fàcil com comprar una caixa de 6 ampolles de vi a 78,60 € i saber que sis euros es destinen a aquests projectes solidaris. Ens sembla un motiu excel·lent!

Més informació sobre els vins solidaris a vinsdeviticultorsdoqpriorat.com
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació