Anuncia't al Descobrir

5 refugis emblemàtics dels Pirineus

Gaudireu dels paisatges d’alta muntanya en aquests indrets privilegiats

Per la seva ubicació privilegiada, perquè van ser els pioners i van obrir camí, o per les seves fites històriques. Us hem triat cinc refugis on podeu gaudir dels paisatges nevats dels Pirineus, uns equipaments que ens faciliten i permeten fer activitats de muntanya.

Josep Maria Blanc

Refugi Josep Maria Blanc Refugi Josep Maria Blanc, sobre l'estany Tort de Peguera
Adriana Olsina i Mora
Des de la llunyania, la imatge del refugi Josep Maria Blanc pràcticament col·locat sobre les aigües de l’estany Tort de Peguera és una de les més bucòliques dels Pirineus. Només per la seva espectacular ubicació ja val la pena passar-hi una nit. Avui en dia aquest és un dels refugis més visitats de Catalunya i parada gairebé obligada si es realitza la popular travessa Carros de Foc, que uneix tots els refugis del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. L’ascens als pics de Monestero, de Peguera, del Muntanyó o al bony de les Picardes és una de les múltiples activitats de muntanya que s’hi poden realitzar.

Informació pràctica
Població més a prop: Espot (Pallars Sobirà).
Altitud: 2.320 m.
Serveis: menjars i begudes, matalassos i nòrdics, WC, estufa i dutxes d’aigua calenta.
Més informació i reserves: 973 641 681 | www.jmblanc.com 

Ulldeter

Refugi d'Ulldeter Voltants del refugi d’UlldeterAdriana Olsina i Mora
Per la seva situació, el refugi d’Ulldeter és un camp base excel·lent per afrontar les ascensions a Bastiments, al Gra de Fajol o al pic de la Dona, entre d’altres. I iniciar-se en l’alta muntanya, ja sigui a l’estiu o a l’hivern. El sender transpirinenc GR 11 hi passa camí del santuari de Núria i Queralbs. Ulldeter forma part de la Travessa dels Tres Refugis que uneix aquest refugi amb els de Coma de Vaca i Ras de Carançà. Una darrera recomanació: quan el sol es pon, mireu a llevant per gaudir dels darrers raigs solars il·luminant l’arrodonida silueta de Costabona. És un espectacle que no us deixarà indiferents. En dies clars, fins i tot es veu la Mediterrània.

Informació pràctica
Població més a prop: Setcases (Ripollès).
Altitud: 2.236 m.
Serveis: menjars i begudes, matalassos i mantes, WC, estufa i dutxes d’aigua calenta.
Més informació i reserves: 619 514 159 | www.ulldeter.es

Estanys de la Pera

Estanys de la Pera El refugi Estanys de la Pera es troba en el paratge natural que creen els estanys de la PeraAdriana Olsina i Mora
El refugi Estanys de la Pera, situat en un punt gairebé limítrof entre la Cerdanya, l’Alt Urgell i Andorra, és un lloc ideal per iniciar-se en el món de la muntanya. A l’estiu l’accés a peu comença a la font de les Pollineres (45 minuts a peu per un corriol fins al refugi) i a l’hivern és ideal per a la pràctica de les raquetes de neu o l’esquí de muntanya des de l’estació d’esquí nòrdic d’Aransa. La volta circular als cims de Perafita i Monturull, o l’ascensió al pic de la Colilla, són dues de les principals activitats per fer-hi. També és final d’una de les etapes de la Ruta dels Estanys Amagats.

Informació pràctica
Població més a prop: Lles de Cerdanya (Cerdanya).
Altitud: 2.357 m.
Serveis: menjars i begudes, matalassos i mantes, WC, estufa de biomassa i dutxes d’aigua calenta.
Més informació i reserves: 606 991 473 | www.feec.cat

Lluís Estasen

Refugi de Lluís Estasen El refugi de Lluís Estasen al capvespreAdriana Olsina i Mora
Emplaçat al peu del vessant nord del Pedraforca, en un entorn meravellós, el refugi, propietat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, ofereix 81 places dividides en dues grans habitacions. L’Estasen és punt de pas gairebé obligat si es vol pujar el Pedraforca. També forma part de la popular travessa Cavalls del Vent, que uneix tots els refugis del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Tot i que l’accés a peu des del mirador de la vall de Gresolet és molt ràpid, val molt la pena apropar-s’hi a peu des de Saldes seguint el traçat del sender PR-C 124. Una preciosa caminada per obrir gana i assaborir, per exemple, el magnífic arròs de muntanya cuinat pel guarda.

Informació pràctica
Població més a prop: Saldes (Berguedà).
Altitud: 1.675 m.
Serveis: menjars i begudes, matalassos i nòrdics, WC, estufa de llenya i biomassa, dutxes d’aigua calenta.
Més informació i reserves: 608 315 312 | www.feec.cat

Vallferrera

Refugi de Vallferrera Interior del refugi de VallferreraAdriana Olsina i Mora
Vallferrera és sinònim de pica d’Estats, el sostre del Principat, amb 3.143 metres d’altitud. Lògic, si tenim en compte que el camí per assolir-ne el cim per la ruta normal catalana passa pel costat mateix del refugi. Si hi aneu, no deixeu de visitar el pla de Boet — accessible amb nens—, la pica Roja, el port de Boet, el circ de Baiau o l’estany d’Areste, una agradable i fàcil excursió a un dels estanys d’alta muntanya més bonics i solitaris del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Tot i que hi ha opcions més fàcils per accedir al refugi, la millor és a peu des d’Àreu seguint el traçat del GR 11. Una autèntica delícia.

Informació pràctica
Població més a prop: Àreu (Pallars Sobirà).
Altitud: 1.901 m.
Serveis: menjars i begudes, matalassos i nòrdics, WC, estufa de biomassa i dutxes d’aigua calenta.
Més informació i reserves: 973 641 681 | www.feec.cat
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació