Anuncia't al Descobrir

7 pobles imprescindibles a la Cerdanya

Us mostrem un tastet de la vall més gran del Pirineu perquè gaudiu de l’encant encisador d’aquests poblets

Paratges d’alta muntanya, història i cultura que es barregen amb la natura, la neu i els esports. La Cerdanya és sens dubte un territori molt especial, on trobem des de poblets romànics i miradors únics fins a dòlmens prehistòrics i jaciments ibers. Us mostrem els set pobles que, a parer nostre, són imprescindibles per conèixer i descobrir aquesta comarca tan singular.

Bellver

Bellver de Cerdanya Bellver de Cerdanya© Catalunya Film Commission
Si voleu gaudir de la natura que ofereix l’alta muntanya i de rutes de senderisme com el Camí dels Bons Homes o la Ruta dels Segadors, Bellver és el lloc ideal. Gràcies a la seva gran extensió que integra gran part de la superfície al Parc Natural del Cadí-Moixeró, a Bellver es pot gaudir des de la vegetació pròpia del municipi fins a ecosistemes subalpins. Bellver no te l’acabes. Consta de fins a 19 nuclis diferents o té joies tan singulars com la basílica de Santa Maria de Talló, l’exemple més monumental del romànic cerdà, l’església de Sant Julià de Pedra o les restes prehistòriques de la cova de la Fou.

Bolvir

Poble de Bolvir El poble de Bolvir està format per edificacions de pedra i fustaWikimedia Commons
Situat en una posició privilegiada de la vall Ceretana, Bolvir és un indret que uneix natura amb història. Si passegeu pels seus voltants, podreu descobrir des de l’església parroquial de Santa Cecília, datada del segle XII, que us permetrà gaudir del romànic, fins al jaciment arqueològic del Castellot, en què es distingeixen tres fases d’ocupació dels ceretans, des dels ibers fins als medievals. Si sou amants del senderisme, el Camí de l’Aigua us portarà a conèixer els punts més interessants del terme. Animeu-vos-hi!

Das

Ajuntament de Das L'Ajuntament de Das caracteritza la imatge del municipiWikimedia Commons
De Das sempre s’ha dit que és el municipi més fred de Catalunya, però si això no us espanta hi podreu fer diverses activitats. Per als amants del patrimoni, us recomanem recórrer les seves nombroses esglésies, posant una atenció especial als campanars i a l’Ajuntament. Si preferiu la natura, no us perdeu les passejades per la vora del riu Segre. I si el que us agrada són els esports d’aventura i no us fan por les altures, aprofiteu l’aeròdrom de Das i animeu-vos a fer vols a vela, excursions en globus o vols amb motor.

Ger

Església de Santa Eugènia de Ger Església de Santa Eugènia de Ger, datada del segle XWikimedia Commons / Maria Rosa Ferre
A 1.034 m d’altitud, fent frontera amb França, s’alça el poble de Ger, d’origen medieval, citat per primer cop l’any 839. En aquest indret podreu gaudir de rutes que us portaran a conèixer tots els racons del terme municipal, com els despoblats de Montmalús i Niula. Però també descobrireu joies del romànic que encara conserva, com l’església de Santa Eugènia de Saga, l’església de Santa Coloma de Ger o l’església de Sant Climent de Gréixer. Sens dubte, natura i patrimoni són els protagonistes d’aquest municipi.

Lles

Nucli de Viliella, a Lles Viliella és un dels nuclis del municipi de LlesAjuntament de Lles
Travessat pel riu de la Llosa, Lles és un indret en el qual gaudireu de la natura, dels encants dels poblets que formen el municipi i de la neu. S’estén per la vall de la Llosa, d’origen glacial, fet que ocasiona que Lles gaudeixi de llacs encisadors, com els estanys de la Pera, i de rutes espectaculars. Si sou amants de l’esquí nòrdic, heu trobat el lloc ideal per practicar aquest esport. Les estacions de Lles i Aransa tenen pistes impressionants.

Llívia

Llívia El municipi de Llívia es troba dins de territori francèsGetty Images
No hi ha dubte que Llívia és un poble excepcional. Ja al segle XVII es va convertir en un enclavament català en territori francès, una situació que el fa especial. Al peu del Carlit, els estanys, els boscos i els prats que hi ha al seu voltant conviden a caminar, a respirar i a gaudir de l’impressionant vall d’Eina. Mentre passegeu pels seus carrerons, fixeu-vos en la torre de Bernat de So i l’església, testimonis del seu passat medieval. Un dels imprescindibles és la famosa Farmàcia Esteve, datada del segle XV, considerada una de les més antigues d’Europa.

Prullans

Església de Sant Esteve de Prullans Campanar de l’’església de Sant Esteve de Prullans amb el paisatge encisador de fonsWikimedia Commons / Maria Rosa Ferre
Forma part de la Xarxa de Pobles amb Encant, i això ja és un indicador del meravellós paisatge que us trobareu a Prullans. Amb vistes úniques de la plana i de la serra del Cadí, Prullans s’ha convertit en el mirador de la Cerdanya. Entre els vestigis arquitectònics, descobrireu que Prullans és testimoni de cultures prehistòriques, com evidencien els dòlmens d’Orèn o la cova d’Anes. L’església romànica de Sant Esteve, datada del segle XI, o la torre del Baró de Prullans, són uns altres dels elements patrimonials destacats del municipi. Pel que fa al patrimoni natural, teniu múltiples opcions per descobrir la vall de la Llosa, el paratge protegit de la Tossa Plana de Lles-Puigpedrós i la zona protegida de les Riberes de l’Alt Segre.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació