Anuncia't al Descobrir

El Pallars amb raquetes

Tres llocs per descobrir les muntanyes nevades d’un dels racons més autèntics del Pirineu català

El Pallars Sobirà presumeix de tenir un entorn paisatgístic espectacular i, quan les muntanyes estan nevades, gaudeix d’una bellesa que sembla irreal. Us mostrem tres llocs que us faran descobrir un dels tresors d’alta muntanya que tenim al territori.

L’estany de Gerber

Estany de Gerber nevat Estany de Gerber nevatGetty Images
Situat a la vall d’Àneu, és un estany d’origen glacial dins de la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Hi podem arribar des de l’aparcament del Clot Gran o de la Peülla, al port de la Bonaigua, amb una ruta que passa per la llacuna de l’Estanyera i l’estany del Mig. El paisatge combina bosc i clarianes i ens porta fins als 2.100 metres d’altitud.

La torreta de l’Orri

Raquetes de neu Les raquetes permeten caminar còmodament sobre la neuMichelangeloop, Getty Images
És un mirador espectacular dels Pirineus a gairebé 2.500 metres d’altitud. Hi podem accedir des de l’estació d’esquí de Port Ainé o des de Rubió, un dels pobles més alts dels Pirineus, a més de 1.700 metres d’altitud. És una ruta més exigent i llarga, però que ens portarà a endinsar-nos a boscos de pins i prats completament nevats.

El bosc de Virós

Refugi del Gall Fer El refugi del Gall Fer és a l'entorn del bosc de Virós
És una de les masses forestals més impressionants i més ben conservades del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Hi arribarem des d’Araós, al municipi d’Alins. Tenim l’opció d’aparcar a les bordes de Virós i fer una passejada des d’allà. És un terreny fàcil, ja que no supera els 1.500 metres d’altitud; així que si voleu calçar-vos les raquetes, assegureu-vos que ha nevat abans d’anar-hi.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació