Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES
Rev 274 els 10 del 2021
Número 274 - Gener 2021

Els 10 del 2021

En aquest número

Món Descobrir

Guardians de la natura

Darrere de la Xarxa per a la Conservació de la Natura hi ha una pila de persones de 151 entitats que fan una feina poc visible però molt necessària per promoure un mo-del de país en què la conservació de la natura i el benestar de les persones siguin al centre. Text: Laia Creus Badia

Dossier Central / Els 10 del 2021

Rere el rastre de l’óssa

Diverses propostes permeten conèixer i veure el mamífer més gros dels Pirineus El territori del Parc Natural de l’Alt Pirineu ha estat històricament molt freqüentat per l’ós bru. Però no sempre es deixa veure. Diferents iniciatives i experiències turís-tiques acosten el visitant a aquest emblemàtic animal que habita els boscos més ferés-tecs de les valls d’Àneu, Cardós i Ferrera. Text: Marta Lluvich Segarra

Dossier Central / Els 10 del 2021

Un horitzó de dunes i maresmes

Ens passegem per la Pletera: on abans hi havia asfalt, ara hi ha basses i ocells L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit va fer una cosa insòlita: va desfer-se de l’asfalt d’uns carrers fantasma que havien d’albergar una urbanització i va recuperar l’espai per als ocells i la natura. A la Pletera, hi han tornat les maresmes i les basses pròpies de l’entorn aquàtic de la desembocadura d’un riu, en aquest cas el Ter. Us proposem una ruta a peu per aquest espai natural que ha guanyat la batalla al ciment. Text: Judit Pujadó i Puigdomènech

Dossier Central / Els 10 del 2021

Paisatges genials i universals

Recorrem els escenaris que van inspirar l’obra de Miró, Gaudí, Casals i Picasso L’obra dels artistes que han passat a la posteritat no es pot deslligar dels llocs que van ser importants en la seva vida. El Paisatge dels Genis és una proposta turística que uneix els escenaris de Mont-roig del Camp, Reus, Horta de Sant Joan i el Vendrell que van inspirar quatre dels nostres grans genis universals. Text: Cristina Serret Alonso

Dossier Central / Els 10 del 2021

Per terra, Ebre i aire!

El paisatge i la història de Miravet atreuen els amants del turisme actiu Solcar les aigües del gran riu amb piragua, escalar per parets verticals i fer a peu un tram del GR 99 són algunes de les activitats de turisme actiu que es poden fer a Miravet, sempre sota l’atenta mirada del castell templer, que corona el Cap de la Vila com si fos la cirereta d’un pastís. Text: Judit Monclús Pedret

Dossier Central / Els 10 del 2021

L’oli nostre de cada dia

De l’olivera a la taula: fem oleoturisme a les Garrigues i el Segrià sec De productes alimentaris de qualitat, en tenim molts al país, però n’hi ha molt pocs que entrin cada dia al nostre cos. Un és l’oli. Tot i aquesta rellevància, és un produc-te que sempre n’acompanya d’altres i, per tant, no rep el protagonisme que mereix. Per posar-hi tota l’atenció, doncs, anem a cercar-lo allà d’on surt. Text: Miquel Andreu i Pons

Dossier Central / Els 10 del 2021

Creatius i actius

Els artesans de l’Empordanet ens obren les portes dels seus obradors i ens mostren els seus oficis tradicionals L’Empordanet dels artesans bé val un viatge. Terra de paisatges planians, pobles me-dievals i obradors on els habitants ens obren les portes per conèixer una forma de vida genuïna i autèntica. Diferents visites guiades ens ajuden a endinsar-nos en un món creatiu on els oficis antics tenen molt a explicar, qui sap si cada cop més. Text: Nil Ventós Corominas

Dossier Central / Els 10 del 2021

A la recerca del Cinquè Llac

La ruta ens porta per racons desconeguts dels Pirineus a través d’antics camins recuperats Cent quilòmetres. Cinc etapes. Valls desconegudes. La ruta del Cinquè Llac ens con-vida a buscar un estany amagat al pla de Corts. No és l’únic indret que ens deixarà bocabadats mentre anem pas a pas per corriols de muntanya i antics camins de ferra-dura que s’han recuperat per a l’ocasió: el Cinquè Llac és molt més que una ruta senderista. Text: Sara Sans Casanovas

Dossier Central / Els 10 del 2021

Quina bufada!

Albirem al seu pas pel Garraf les balenes que migren cap a l’Atlàntic No cal viatjar a mars exòtics i llunyans per veure balenes. Aquests i altres cetacis, com dofins o catxalots, viuen a la Mediterrània. El litoral del Garraf és un lloc molt visitat per aquests mamífers marins fascinants i dues associacions científiques que els estudien ens animen a compartir amb ells una jornada de feina al mar. Text: Cecília Lorenzo Gibert

Dossier Central / Els 10 del 2021

La ruta dels nostres orígens

El Parc Cultural de la Valltorta-Gassulla atresora unes pintures rupestres excepcionals, patrimoni de la humanitat Als abrics de l’Alt Maestrat podem conèixer el nostre naixement com a civilització. Les pintures rupestres ens recorden que, a l’albada de la nostra era com a espècie, érem recol·lectors i caçadors. I en teníem prou. Una ruta guiada per les coves del Parc Cultural de la Valltorta-Gassulla ens endinsa en el món de la prehistòria amb unes pintures rupestres que són patrimoni mundial. Text: Jordi Maura Posas

Dossier Central / Els 10 del 2021

El dret de gaudir de les estrelles

Anem al Montsec i la vall d’Àger, que són reserva i destinació turística Starlight Les acreditacions Starlight es van crear per reconèixer aquells indrets on es garanteix el dret a contemplar el firmament, a badar amb l’univers, a perdre’s per les estrelles. El Montsec i la vall d’Àger són una destinació turística Starlight, però no només se’n pot gaudir de nit. Abans que el sol es pongui, diferents activitats ecoturístiques ens permetran endinsar-nos en aquests magnífics paratges. Text: Jaume Barrull Castellví

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació