Anuncia't al Descobrir

6 llocs que no us podeu perdre a Caldes de Malavella

Un passeig pels llocs més emblemàtics d'aquesta vila termal

A mig camí de la Costa Brava i la serra de Guilleries, trobem Caldes de Malavella, un indret ple d’història on cuidar-se i gaudir de les propietats de les seves aigües termals. Una Vila amb Caràcter on no us avorrireu. Aquests són els 6 llocs que no us podeu perdre a Caldes de Malavella.

Espai Aquae

Espai Aquae L'Espai Aquae és el centre d'intrepretació de l'aigua i la història de CaldesAjuntament de Caldes de Malavella
És el primer lloc on us heu de dirigir quan arribeu a la vila termal. Es tracta d’un centre d’interpretació del patrimoni de Caldes de Malavella on podreu fer un recorregut pel llegat natural i cultural forjat al llarg del temps per les seves aigües.

Termes romanes i Puig de Sant Grau

Termes romanes Caldes Malavella Les restes edifici de les termes romanes de Caldes de Malvella són de les més ben conservades al municipiAjuntament de Caldes de Malavella
Anar a Caldes de Malavella i no visitar les termes romanes és com a anar a Roma i no visitar el Colosseu. Són les restes romanes més ben conservades del municipi i formen part de l’edifici termal de Sant Grau que es va construir cap a l’any 50 dC sobre un balneari anterior dels segles II-I aC. Quan hi aneu, penseu que esteu visitant un Monument Històric d’Interès Nacional.

Jaciment Paleontològic el Camp dels Ninots

Jaciment camp dels ninots Al Camp dels Ninots hi ha restes excepcionals del Pliocè superiorAjuntament de Caldes de Malavella
És un dels pocs jaciments que permeten reconstruir tot un ecosistema de fa uns 3 milions d’anys, concretament, del període que es coneix com a Pliocè superior. La singularitat, diversitat i excepcionalitat dels materials posats fins ara al descobert han fet que el jaciment hagi estat declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, amb la voluntat de protegir-ne l’entorn, de fomentar-hi la recerca científica i de transmetre a la societat els resultats obtinguts.

Balnearis i fonts

Vichy Catalan El Balenari Vichy Catalan és un dels centres termals de Caldes de MalavellaAjuntament de Caldes de Malavella
L’estret vincle que Caldes ha forjat amb l’aigua al llarg de la història queda palès als seus carrers, plens de fonts i surgències d’aigua termal que tant defineixen el caràcter de la vila. Al puig de les Ànimes, trobareu el Balneari i l’embotelladora de Vichy Catalan; al puig de Sant Grau, a més de les termes romanes, també podreu visitar les fonts de Sant Narcís i dels Bullidors, d’on embotellen aigua San Narciso i Imperial, i al puig de les Moleres trobareu l’embotelladora Aigua Malavella i la font de la Mina o Raig d’en Mel, des d’on canalitza l’aigua l’altre centre termal de Caldes, el Balneari Prats.

Sant Maurici i el castell de la Malavella

Ermita de Sant Maurici L'ermita de Sant Maurici és un dels paratges per descobrir als afores de CaldesAjuntament de Caldes de Malavella
L’ermita de Sant Maurici i el castell de la Malavella són l’escenari de la llegenda de la Malavella. La història diu que en aquests paratges es va vèncer una senyora feudal, dolenta i vella. Així es va alliberar la població de Caldes dels impostos abusius que els cobrava i, també, de la desaparició constant d’infants caldencs.

Edificis modernistes

modernisme Caldes Els edificis modernistes de Caldes són testimoni de l'època d'esplendor que va viure el termalisme a principi del segle XXAjuntament de Caldes de Malavella
L’inici del fenomen ‘balneari’ de finals del segle XIX ha donat a Caldes una personalitat pròpia. Que la burgesia de l’època volgués beneficiar-se de les propietats curatives de les aigües termals va fer que les classes més benestants es fessin construir cases i torres que avui han deixat al poble el testimoni d’una època d’esplendor i desenvolupament; uns bonics edificis modernistes, noucentistes i eclèctics que no us podeu perdre en la vostra visita a Caldes.  

Trobareu més informació a Visit Caldes, on també podreu fer una visita virtual.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació