Anuncia't al Descobrir

6 paisatges sonors de mar i muntanya

Des de Lloret de Mar, passant per Caldes de Malavella, fins a Roses. Us expliquem com gaudir d’una experiència extraordinària a través de sis escenaris sonors.

Tenir un trosset de la Costa Brava o el Pirineu de Girona a casa ara és possible. El Patronat de Turisme Costa Brava Girona presenta Soundscapes, una col·lecció de paisatges sonors enregistrats a diferents indrets que us transportaran al bell mig de la natura per poder gaudir del benestar d’aquest territori des de qualsevol indret del món.

Lloret de Mar

Cala de Lloret de Mar Una de les cales de Lloret de MarLloret Turisme
El primer soundscape es va enregistrar a la platja de Santa Cristina, un dels arenals més emblemàtics de Lloret de Mar. Escoltant aquest paisatge sonor sentireu tan nítidament les onades del mar que podreu percebre com s’evapora l’espuma de l’aigua a la sorra de la platja. Si aconseguiu submergir-vos de ple al so de Lloret de Mar, fins i tot podreu arribar a olorar el mar Mediterrani.

Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser Un antic pont al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del FreserParc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser
Què pot ser més relaxant que sentir els sons de les branques dels arbres, del vent o d’un cabirol creuar un camí? Que els boscos i la muntanya transmeten pau i tranquil·litat no és cap novetat, però que aquesta sensació de benestar la puguem sentir sense ser-hi, sí. Aquest és l’objectiu del so que escoltareu si trieu el paisatge sonor del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. Un territori amb una gran diversitat paisatgística i una fauna molt variada capturat amb un micròfon perquè en pugueu gaudir des de casa o des de qualsevol lloc del món.

Bosc de Can Fornaca

Bosc de Can Fornaca Arbre majestuós del bosc de Can FornacaJavi Cabrera. Arxiu Imatges PTCBG
No és un bosc qualsevol, en aquest bosc de Caldes de Malavella, la cooperativa Sèlvans us acompanya a viure l’experiència d’un bany de bosc. Connectar amb la natura i aprofitar-ne els beneficis terapèutics a partir de trepitjar-la, tocar-la i sentir-la. Precisament per sentir-la també s’ha creat el seu paisatge sonor, un soundscape que vol que aconseguiu aquesta connexió només a través de l’oïda sense haver de moure-us de casa.

Spa de Cala del Pi

Hotel Cala del Pi, a Platja d'Aro L’hotel Cala del Pi es troba a Platja d’AroJavi Cabrera. Arxiu Imatges PTCBG
Quins sons acompanyen un circuit termal? Això és el que ha volgut capturar el paisatge sonor que s’ha enregistrat al Sallès Hotel & Spa Cala del Pi de Platja d’Aro. Potser no sentireu l’aigua a la pell, ni notareu les diferents temperatures ni tampoc el massatge que fan les bombolles, però sí que sentireu el so de relaxament dels sortidors d’aigua i el xup-xup de les bombolles. Així que si voleu acompanyar qualsevol moment de concentració, meditació o relaxació, feu play a aquest soundscape i comproveu com sou capaços de transportar-vos a un balneari i sentir el moviment de l’aigua o el so evocador d’un tractament de spa.

La punta Falconera

La punta Falconera Edgar Torres acompanya el so natural de Roses amb bols tibetans, un gong i cants harmònicsVisit Roses Turisme
És un indret d’una gran bellesa paisatgística, amb una vista única del mar des d’on sentir l’olor dels boscos de pins que envolten aquest paratge tan mediterrani. En aquest cas, l’enregistradora dels soundscapes ha volgut captar la màgia d’aquest indret de Roses amb l’acompanyament d’Edgar Torres, qui, a través dels sons dels bols tibetans, d’un gong i de cants harmònics, us guiarà per fer una meditació. Aquests instruments ancestrals us ajudaran a captar unes freqüències d’alta vibració que fan que el cos i la ment es relaxin, s’equilibrin i s’harmonitzin.

Platja d’Aro – s’Agaró

Camí de Ronda de s'Agaró Camí de Ronda de s’AgaróMaria Geli
Aquest soundscape recull els sons que se senten en el camí de ronda del Cavall Bernat entre Platja d’Aro i s’Agaró, que us transportaran a les postals de somni que dibuixen els petits penya-segats i les platges d’aigua cristal·lina d’aquest camí a tocar del mar. Gaudiu de la sensació de pau i benestar que ens transmeten els sons del mar Mediterrani sense haver de moure-us de casa.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació