Anuncia't al Descobrir

7 pobles de la Garrotxa que atrapen

Nuclis medievals, convertits en miradors naturals, que fa milions d’anys van ser volcans

La Garrotxa és un territori que, amb el seu ric patrimoni natural, cultural i arquitectònic, ens fa somiar desperts. Dins de les seves entranyes, vigila el descans d’un dels paisatges volcànics més importants d’Europa, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, amb més de 40 volcans. Des de poblets que s’alcen sobre formacions fetes pel refredament de la lava fins a nuclis que encara conserven la seva fisonomia medieval. Us descobrim set pobles per gaudir de la riquesa paisatgística de la Garrotxa. Benvinguts a la terra dels volcans!

Besalú

Besalú El pont medieval de Besalú està declarat Bé Cultural d'Interès NacionalGetty Images
El pont medieval que condueix fins al cor del preciós nucli històric de Besalú és tant de postal que sembla que sigui de mentida. Però no ho és! I ens porta directament a un dels nuclis medievals més monumentals i més ben conservats del Principat, i que és Bé Cultural d’Interès Nacional. Però, a Besalú trobareu moltes més coses per descobrir, com els banys jueus, uns dels dos únics que hi ha a tota la Península.

Castellfollit de la Roca

Castellfollit de la Roca, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa Castellfollit de la Roca es troba dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de la GarrotxaAlexsalcedo / Thinkstock
És considerat un dels municipis més petits de Catalunya, amb menys d’un quilòmetre quadrat, però aquest magnífic mirador natural no us deixarà indiferents. Situat sobre una cinglera basàltica de 40 m d’alçària, formada per dues colades de lava superposades, Castellfollit de la Roca us enamorarà pels seus estrets carrerons, amb casetes de pedra a tocar del precipici. No us perdeu el campanar de l’església de Sant Salvador, que s’alça per sobre d’aquest poblet de postal.

Olot

Volcà del Montsacopa, a Olot El volcà del Montsacopa amb Olot als seus peusPep Callís
Olot, o més ben dit, la ciutat dels volcans, us deixarà bocabadats quan us hi apropeu. Els quatre volcans que descansen plàcidament als seus peus, el Montsacopa, el Montolivet, la Garrinada i el Bisaroques faran qüestionar-vos la ferocitat de la naturalesa. El patrimoni natural encisador dels aiguamolls de la Moixina o el jardí botànic del Parc Nou us faran relaxar cos i ment, i el patrimoni cultural de la capital de la Garrotxa, com la modernista casa Masramon, o el claustre renaixentista del Carme, us faran recapacitar sobre l’enginy i l’art dels arquitectes.

Santa Pau

Un dels carrers del poble de Santa Pau Un dels carrers de Santa Pau, en què s'observa l'estructura medieval del pobleGetty Images
Al sud-est de la plana d’Olot, dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, trobareu una vila que vigila el descans dels volcans Santa Margarida i Croscat. Santa Pau, que encara conserva una fisonomia medieval molt marcada, està presidida pel castell que porta el seu mateix nom, i que va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Des d’aquesta vila, podeu arribar a la famosa fageda d’en Jordà, un paratge natural format per boscos de faig que és una explosió de colors en cada estació. Des d’aquí també podeu fer l’excursió al cràter de Santa Margarida, on, al bell mig, hi descansa una ermita que no podreu deixar de fotografiar.

Sant Joan les Fonts

El pont medieval de Sant Joan les Fonts El pont medieval de Sant Joan les Fonts va ser construït amb pedra volcànicaJackF / Thinkstock
En aquest municipi, travessat pel riu Fluvià, necessitareu més d’un dia per poder-ne descobrir tots els racons. Nombroses rutes per gaudir dels voltants encisadors del terme, com la de les Tres Colades, i edificacions medievals que encara es conserven, com el castell de Juvinyà, del segle XII, considerat l’edifici romànic civil més antic de Catalunya, són alguns dels exemples que trobareu en aquest indret. No marxeu sense observar detingudament el pont medieval, perquè amaga una curiositat: va ser construït amb pedra volcànica!

Tortellà

Pont de Llierca El pont romànic de Llierca està format per un únic arcTurisme Garrotxa
Un jaciment prehistòric de l’edat del ferro, l’espectacular pont romànic de Llierca, característic pel seu únic arc, i cases modernistes són els tresors més ben guardats de Tortellà. En aquest poble, banyat per les aigües del riu Llierca i la riera de Juiàs, descobrireu com el pas del temps n’ha modelat la fisonomia. Gaudiu d’aquest paratge que guarda tanta història!

Vall d'en Bas

Carrer als Hostalets d'en Bas Cases del carrer de la Teixeda, al nucli dels Hostalets d'en BasTurisme Garrotxa
Entre el Puigsacalm i el massís de Santa Magdalena, envoltat de boscos d’alzines, roures i faigs, s’alça la Vall d’en Bas, un indret que respira pagesia i món rural. Aquest municipi, format per 13 nuclis de població, està ple d’històries en tots els seus racons. Quan hi passegeu, descobrireu que el nucli dels Hostalets té l’origen en un petit hostal, i tot el seu conjunt va ser declarat monument historicoartístic. No us perdeu el nucli de Joanetes, que, a més d’atresorar l’església romànica de Sant Romà, acull durant les festes nadalenques un pessebre vivent que transforma el poblet en un escenari únic.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació