Anuncia't al Descobrir

4 comarques per gaudir de la floració dels arbres fruiters

Us expliquem els millors llocs on podeu veure aquest preciós espectacle primaveral

És a la primavera quan el paisatge ens regala el renaixement de la natura: gran varietat de colors, flors de tota mena, bones temperatures i més alegria. Els camps es transformen quan els arbres fruiters comencen a florir, els quals mostren un paisatge nou i deixen unes vistes de somni. Si voleu gaudir d'aquest meravellós espectacle natural, us proposem quatre comarques on podreu trobar una gran varietat de colors!

La Ribera d'Ebre

Ribera d'Ebre Cubeta de Móra florida amb Tivissa al fonsRibera d'Ebre Turisme
Entre les tonalitats marrons i verdoses dels boscos i el blau cal·laïta del riu, els arbres que comencen a florir ofereixen una gran diversitat cromàtica. Cubeta de Móra, les faldes de Llaberia i la Ribera nord són les tres àrees de floració de la Ribera d'Ebre. A cada una d'elles trobareu diferents espècies d'arbres fruiters: els presseguers, els cirerers i els ametllers, que deixen un paisatge tenyit d'una gran varietat de colors i olors meravelloses. Sabíeu que, a causa de la seva ubicació geogràfica, és la primera comarca de Catalunya que treu flor als camps de fruita dolça? Però no us preocupeu, aquesta cerimònia acolorida dura gairebé tres mesos, aproximadament, fins a principis d'abril!

La Segarra

Ametllers Ametllers enmig d'un camp de cereals mentre es fa foscMariajosep Jové Tarruell
Una gamma de colors diversos tenyeix la Segarra segons l'època de l'any. Quan comença la primavera trobareu l'espectacular contrast de les flors blanquinoses dels ametllers amb els camps verds del cereal. Podeu gaudir d'aquest paisatge caminant, amb bicicleta i, fins i tot, amb cotxe, per diverses rutes de pobles com, per exemple, l'Ametlla de Segarra, Torà i Montornès de Segarra, que cobreixen tant el nord com el sud de la zona. Un trajecte que no voldreu que s'acabi!

El Baix Llobregat

Ametller Detall d'un ametller en plena floracióVasantytf / Getty Images
A l'Àrea Metropolitana de Barcelona, també podeu gaudir de l'espectacle. Animeu-vos a submergir-vos en un camp blanc de cirerers a Torrelles i a Sant Climent de Llobregat. A la primavera, els camps de cirerers omplen de llum els camins, on hi ha diverses rutes marcades per gaudir d'aquesta cerimònia. Envoltats d'arbres amb flors blanques com la neu, sentireu que esteu passejant per un camp d'àngels. No us podeu perdre aquesta magnífica sensació!

El Segrià

Aitona camps de presseguers Els camps de presseguers d'Aitona en plena època de floracióAbel Cerezuela / Getty Images
Camps infinits de color rosa i camins que semblen de conte, així es vesteix el Baix Segrià en els efímers dies de primavera. L'origen de l'admiració d'aquest espectacle va començar a Aitona. Fruiturisme, una iniciativa per conèixer el món de la fruita a través dels pagesos, va començar a oferir diverses rutes a peu i amb bicicleta enmig de paisatges acolorits i camps de gran extensió, dels quals n'han tingut cura generació rere generació. Unes vistes que no us podeu perdre rodejats de flors que a l'estiu es convertiran en préssecs, nectarines, platerines i paraguaians!
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació