Anuncia't al Descobrir

5 nuclis amb encant a l'Anoia

Places porticades, carrerons de pedra i castells centenaris s’amaguen als pobles més encisadors d’aquesta comarca

És al bell mig de Catalunya, però ens atreviríem a dir que és una de les comarques més desconegudes. Famosa pels seus castells, a l’Anoia hi ha moltes coses més a part de les fortaleses des d’on es poden admirar els paisatges d’horta i oliveres que hi predominen; també és terra de pobles encantadors. Ens acompanyeu a descobrir cinc nuclis amb encant a l’Anoia?

La Llacuna

La Llacuna A la Llacuna encara es pot resseguir el perímetre de la murallaWikicomons
És dels pobles més rics en patrimoni de la zona. Coronat pel castell de Vilademàger, el nucli emmurallat de la Llacuna us enamorarà a primera vista. Hi descobrireu una muralla que gairebé es manté intacta amb els seus portals i les torres que defensaven el poble. Però el que més us sorprendrà és la seva plaça porxada, que, presidida per l’església de Santa Maria, s’ha mantingut pràcticament igual que a l’edat medieval.

Copons

Copons La plaça porticada de Copons és un dels atractius del pobleWikicomons
Un dels seus punts més rellevants és també la plaça Major. Composta d’arcs de pedra de diferents èpoques, està inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Als carrers del casc antic, hi trobareu grans casals d’aire noble, testimoni de l’època d’esplendor que va viure el poble al segle XVIII quan els traginers comerciaven amb el sector tèxtil de la zona. Si us agrada caminar, no us perdeu la ruta dels molins d’aigua ni l’excursió fins al gorg de Nafre.

Pujalt

Poble de Conill Conill, un dels nuclis de Pujalt
Format per cinc petits nuclis, és una visita imprescindible per als enamorats dels portals de muralla i els passos coberts. No us perdeu l’Astor, si voleu conèixer els orígens de la vila i passejar per carrers que encara conserven el traçat medieval. Guardeu temps per visitar les restes del campament de l’Exèrcit Popular de la República, una autèntica meravella de recuperació de la memòria històrica que us portarà per antigues cabanes, refugis i camps d’aviació de la Guerra Civil.

Calaf

Calaf Vista del poble de CalafGetty Images
Conegut pel gran mercat que s’hi fa des del segle XII, Calaf és un altre dels pobles de l’Anoia que conserva una gran plaça porticada i que, fins fa relativament poc, era el centre neuràlgic de la vila amb comerços sota de les arcades. Actualment, la vida comercial s’ha traslladat a la part nova del poble, però el projecte ‘Botigues de Calaf’ ha retornat a la plaça l’essència que va tenir. S’han recuperat i museïtzat vuit establiments que es poden visitar, i us assegurem que entrar-hi és fer un viatge al passat.

Sant Matrtí de Tous

Sant Martí de Tous El castell de Sant Martí de Tous corona el pobleWikicomons
És un dels pobles més antics de la comarca. Una vila mil·lenària que destaca pel seu nucli antic de carrers estrets i pujades impossibles que us portaran fins al castell amb orígens al segle X; i, també, fins a l’església de Sant Martí, que, tot i ser del segle XIX, guarda un tresor renaixentista, el retaule del Roser, un dels pocs exemples de Catalunya. Amb tanta història, us podeu imaginar que Sant Martí de Tous ha sigut testimoni d’un munt d’històries que, des de 2010, s’expliquen al Festival de Llegendes de Catalunya que té lloc al juliol.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació