Anuncia't al Descobrir

La Vall d'Aran rebrà dos milions d'euros per fer un pla de sostenibilitat turística

L'objectiu és obtenir diferents certificacions que l'acreditin com a destinació compromesa amb el territori

La Vall d'Aran rebrà dos milions d'euros del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme per desenvolupar un pla que li permeti consolidar-se com a destinació sostenible a través d’iniciatives com l'obtenció de la certificació de Reserva de la Biosfera i la creació d'un observatori de turisme rural.

Tanmateix, s'executaran actuacions per generar una Destinació Turística Intel·ligent (DTI), mitjançant accions d'intel·ligència turística, mobilitat sostenible amb l'ús d'autobusos llançadora o 'e-bike' i un control d'accessos. A més a més, es millorarà la relació publicoprivada, es desestacionalitzarà i variarà l'oferta turística, es generaran activitats econòmiques sostenibles i també es reforçarà la identitat del territori amb el reconeixement de recursos patrimonials.

Tot plegat permetrà destacar encara més els grans atractius del territori, com l'espectacularitat dels paisatges d'alta muntanya, el conjunt de pobles amb encant, la notable riquesa monumental (destaquen, especialment, el conjunt de temples romànics i els seus museus etnològics) i la gran oferta cultural i festiva. La Vall d'Aran també és el lloc ideal per practicar esports de muntanya com l'esquí, el ràfting, el senderisme, la BTT, les rutes a cavall o el termalisme, activitats que se poden complementar amb la degustació d'una reputada gastronomia (amb elaboracions com l'olla aranesa, el caviar, els formatges, el paté o la botifarra).

Les certificacions que ja té la vall
La Vall d’Aran ja va obtenir el 2014 el distintiu 'Biosphere Destination', que acredita el seu projecte de turisme responsable i sostenible amb l'entorn. Es tracta de la primera destinació de muntanya de Catalunya que va rebre aquest certificat, que atorga l'Institut de Turisme Responsable, entitat associada a la Unesco, i que valora l’equilibri del projecte turístic en els camps social, cultural i mediambiental.

Igualment, l’any 2016 va rebre la distinció que l’acredita com a DTI, atorgada per la Societat Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (Segittur). A més, disposa del segell de turisme familiar, que atorga la Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN), en reconeixement a la seva oferta orientada al públic familiar.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació