Anuncia't al Descobrir

Roses: tres rutes naturals i patrimonials

Des de les altures o a tocar del mar: us expliquem tres maneres de gaudir de la vila empordanesa

La badia de Roses, amb la seva façana marítima i la imponent Ciutadella, és espectacular, però la vila empordanesa té un entorn natural impressionant que us proposem descobrir a través de tres rutes. Anirem a veure la badia a vista d’ocell, descobrirem la prehistòria del municipi i, farem un tram del camí de ronda.

Del mar al Pic de l'Àliga
Aquesta ruta de 7 quilòmetres ens portarà de la urbanització Mas Oliva fins al cim de l’Àliga, a 463 metres, on podrem contemplar, a vista d’ocell, des de la badia de Roses fins al Port de la Selva. Passarem per la vall de l’Alzeda i el pla de Can Causa, on hi ha una masia en ruïnes en un paratge imponent.
Una ruta amb vistes espectaculars que podem completar en dues hores i mitja.

Dòlmens i Pedra Seca 
Aquesta caminada ens portarà a descobrir el megàlit i la pedra seca de Roses. El primer tram és un itinerari circular de 4 quilòmetres que ens permetrà conèixer diferents espais funeraris prehistòrics i expressions culturals d’època neolítica a la zona del pla de la Casa Cremada. Si fem 4 quilòmetres més, ens endinsarem al pla de les Gates i descobrirem diferents construccions de pedra seca que ens portaran fins a la vall de la Quarantena. Una proposta relativament fàcil per descobrir la història de la nostra civilització.

De Cala Montjoi a Cala Jóncols
Situada entre els parcs naturals dels Aiguamolls de l’Empordà i del Cap de Creus, Roses té una costa impressionant. Aquest tram de camí de ronda surt des de l’aparcament de cala Montjoi i passa per la cala del Calitjar, la cala Pelosa fins arribar a la torre Norfeu i al cap Norfeu, on la parada és obligatòria per contemplar la magnífica vista del golf de Roses. La ruta segueix fins a una de les cales més boniques de la zona, la de Canadell, i finalment, a la cala Jóncols, el nostre objectiu.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació