Anuncia't al Descobrir

Un projecte pioner fusiona música i alpinisme

L’alpinista i músic Jordi Mestre protagonitza ‘Soul Mountain’, una sèrie de gravacions enregistrades al cim de muntanyes emblemàtiques del Pirineu

‘Soul Mountain’ és un projecte que fusiona la música i l’alpinisme, dues disciplines que, segons l’alpinista i músic Jordi Mestre, “poden semblar bastant allunyades, però que són de fet les meves dues passions i per això les he volgut unir en aquesta experiència”. L’original projecte, probablement pioner a escala mundial, consisteix a interpretar i enregistrar la seva música a dalt dels seus cims preferits i en diferents èpoques de l’any, acompanyat d’un equip de dues persones. Les interpretacions són gravades en vídeo per tal de combinar el so amb unes imatges espectaculars i a fi també d’obtenir un testimoni visual d’aquest treball, tal com explica en aquest vídeo.


La primera gravació es va fer al pic de Mulleres (3.010 m), a la Vall d’Aran, el maig del 2020, i la segona es farà aquest hivern al Montardo (2.833 m), també a l’Aran. La tercera tindrà lloc a l’estiu o la tardor, probablement en un altre cim del Pirineu de Lleida. Amb aquestes tres primeres gravacions elaborarà un vídeo que recollirà l’experiència paisatgística i musical. En tots els casos es tracta de muntanyes que, a més de ser espectaculars, tenen una significació especial per a l’artista.

Es tracta sempre de peces instrumentals compostes pel mateix Jordi Mestre, inspirades en el majestuós entorn dels Pirineus i interpretades amb guitarra elèctrica. La primera, titulada ‘Behind the steps’, és una obra d’estil jazzístic i amb un aire “més contemplatiu”, mentre que la segona, ‘The sound’, “és més rítmica i no l’encabiria en un estil concret”. L’autor explica que “la primera la vaig gravar al pic de Mulleres perquè és un dels primers tres mil que vaig fer, mentre que la segona és una de les muntanyes que vaig pujar de petit, i en tinc un gran record”.

Jordi Mestre remarca la complicació d’alguna d’aquestes iniciatives. En el cas del Montardo, “caldrà pujar-hi en ple hivern amb esquís i amb tot l’equip musical, i després baixar per la cara nord, considerant sempre que per sota dels zero graus és pràcticament impossible tocar la guitarra”.

Un equip professional
El projecte també reivindica la figura professional dels guies de muntanya i els operadors de càmera, sense els quals aquesta iniciativa no seria possible. Així, compta amb la participació de l’alpinista Roger López, guia professional de muntanya i formador de tècnics d’alta muntanya i escalada, i del fotògraf i videògraf Jordi Rulló, que ha estat també instructor de caiac i ràfting i professor d’esquí i ‘snowboard’.

La trajectòria de Jordi Mestre
Jordi Mestre és un músic format a l’ESEM-Taller de Músics de Barcelona. Forma part de diferents projectes musicals amb trajectòries consolidades a les Terres de Ponent, com Pixie Dixie, Sonsonite o Food 4Soul. També ha participat en altres projectes i grups, com Barcelona Ghana Revolution (amb el qual va fer una gira per Àfrica), Orgasmic Quintet, Ignasi González Trio o The Crossfathers, entre d’altres.

La seva música es basa sobretot en la tradició afroamericana i en gèneres com el jazz, el soul, el blues i el hip-hop, amb un interès especial en la música d’arrel africana. També és organitzador del seminari ‘Camping Jazz Senterada’, que té lloc a les portes de la Vall Fosca.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació