Anuncia't al Descobrir

Coneixem les tortugues marines?

Us proposem tres activitats per tenir cura d’aquests animals marítims

Des de principi d’any, el Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) ha ingressat 23 tortugues marines. L’arribada d’aquests rèptils és cada vegada més freqüent, sobretot per la col·laboració del sector pesquer, que, des de 2016, avisa els serveis veterinaris com el CRAM de les tortugues capturades accidentalment perquè rebin assistència en cas que ho necessitin. En els últims estius, també s’han detectat més nius de tortuga a les costes catalanes (quatre, l’any passat).

Per això, per conèixer millor l’espècie, des del centre s’ofereixen tres activitats per conscienciar la població sobre la situació de l’espècie al Mediterrani i, principalment, sobre la manera d’actuar en cas de trobar un niu de tortuga o un exemplar ferit.

- L’activitat ‘Hem trobat un niu de tortugues’ explica els passos que se segueixen quan un exemplar pon ous en una platja catalana, i és destinada a un públic familiar, recomanable per a nens a partir de sis anys.
- ‘La tortuga Floreta’ és una proposta pensada per a infants d’entre 3 i 5 anys, i explica l’espècie a través d’un conte.
- Finalment, la proposta ‘Com es rescata una tortuga marina?’ informa sobre la manera d’ajudar les tortugues i l’evolució que acostumen a fer els animals rescatats des que els troben fins que els retornen al mar.

Si voleu descobrir més maneres d’ajudar les tortugues i altres animals en perill, així com la situació de la biodiversitat a Catalunya, trobareu més informació a l’especial ‘Salvem les papallones’. Si voleu rebre la revista a casa, us hi podeu subscriure. Ens agradarà molt ampliar la nostra família de subscriptors!

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació