Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

El Parc Astronòmic Montsec torna a obrir al públic general

L’ampliació de l’oferta de visites nocturnes familiars, una de les novetats

El Parc Astronòmic Montsec ha tornat a obrir les portes al públic general, enguany amb una proposta d’activitats ampliada. Entre les novetats destaca l’augment de l’oferta de visites nocturnes familiars, que l’any passat ja van tenir un gran èxit. A més, s’ha inclòs una explicació sobre actualitat astronòmica setmanal per als visitants, com ara les novetats pel que fa a recerca científica o les missions espacials, entre d’altres. El parc també presenta aquest 2021 el llibre ‘L’ull del Montsec’, de Francesc Guillaumet, i projecta la pel·lícula ‘Pirineus la Nuit’, sobre la protecció del medi nocturn.

A més de les novetats per als visitants, el centre també organitzarà diversos esdeveniments al llarg de l’any. Del 15 al 17 de juny s’ha programat, en format virtual, el congrés internacional Conference on Artificial Light at Night 2021, el més important del món sobre contaminació lumínica i afectació del cel nocturn. L’organització, a més a més, manté el ‘Música sota les estrelles’, un cicle que acull grups i cantautors catalans en un espai insòlit. Està previst que es faci un cop al mes, de setembre a desembre. Finalment, també se celebrarà, del 8 al 12 d’octubre, el 7è Festival d’Astronomia, que vol divulgar i fomentar el Montsec com a destinació d’astroturisme.

El 2021 serà un any amb nombroses cites astronòmiques significatives a Catalunya, com l’observació parcial d’un eclipsi de sol o les conegudes llàgrimes de Sant Llorenç, el 12 d’agost. També hi haurà una ‘blue moon’ estacional a l’estiu, mentre que setembre serà el millor moment per observar Saturn, Júpiter i Mercuri. Del 7 al 17 de desembre, a més, hi haurà la pluja d’estels Gemínids. A diferència d’altres anys, enguany hi haurà fins a quatre superllunes.

Un cel de primera

El Parc Astronòmic Montsec és un dels millors punts del país per albirar el cel nocturn. La poca contaminació lumínica i les condicions meteorològiques de la zona converteixen l’indret en un punt d’observació de primer nivell. Aquest desembre, a més, el centre va ser guardonat amb el premi internacional Starlight 2020 en la categoria d’Educació i difusió de l’astronomia i el cel fosc. Si voleu comprar entrades per visitar el parc, ho podeu fer en aquest enllaç.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació