Anuncia't al Descobrir

L’Església i la Generalitat dediquen més de 10 milions d’euros a la millora del patrimoni dels bisbats

Els diners es repartiran en 13 projectes diferents, dins el programa PO FEDER

L’Església catalana ha posat en marxa un seguit d’intervencions per conservar el patrimoni cultural dels bisbats, millorar-lo i optimitzar-ne l’accessibilitat. Les actuacions, tretze en total, estan cofinançades per la Generalitat de Catalunya, dins el programa PO FEDER. El pressupost total és d’11,6 milions d’euros, dels quals 5,8 els aporta l’Administració catalana i els altres 5,8, l’Església, que també es fa càrrec de l’IVA del total dels projectes. Els objectius d’aquesta col·laboració són conservar i fer més accessible el patrimoni, així com difondre’n el coneixement.

Actualment ja s’estan duent a terme algunes actuacions, dins i fora del programa PO FEDER. Són, entre d’altres, la recuperació dels vitralls de la catedral de Barcelona, la restauració de l’església del Sagrat Cor de Vistabella, la reforma i museïtzació de l’església de la Pietat del Museu Diocesà d’Urgell, la rehabilitació de la façana sud i la coberta de la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, la intervenció i conservació-restauració de les pintures murals de l’absis del santuari de la Salut, la restauració del Retaule Major de la catedral de Tortosa o la recuperació i valorització de l’obra de Sert a la catedral de Vic.

El Catalonia Sacra organitza una quarantena d’activitats
El Catalonia Sacra ha programat prop de quaranta propostes entre març i novembre d’aquest 2021, amb la intenció de donar a conèixer el patrimoni cultural de l’Església. Les activitats, que van des de visites fins a conferències o tallers, abasten dinou comarques catalanes, i una del País Valencià. L’organització manté enguany el nombre de propostes d’altres edicions, i en recupera algunes que es van haver de suspendre l’any passat.

Algunes de les activitats que ofereix la programació són, per exemple, una visita centrada en els campanars de la Garrotxa (19 de juny), la descoberta dels claustres de les catedrals de Tortosa (12 de juny) o una visita nocturna per conèixer les pintures de Sert a la catedral de Vic (17 de setembre). Teniu totes les experiències disponibles detallades al portal web cataloniasacra.cat/agenda.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació