Anuncia't al Descobrir

La Diputació de Lleida recuperarà la vil·la romana del Tossal del Moro

L’Administració supramunicipal impulsa la millora de diversos atractius del Segrià

La vil·la romana del Tossal del Moro, a Corbins, serà recuperada i senyalitzada. És una de les actuacions que ha anunciat la Diputació de Lleida, que optimitzarà diversos atractius de valor del territori, dins el marc del projecte ‘Paisatges de Ponent’.

Les restes arqueològiques del Tossal del Moro són d’un antic establiment rural romà, que tenia diverses edificacions i instal·lacions d’ús agrícola, residencial i funerari. L’actuació que es farà en aquest espai preveu la instal·lació d’una nova tanca delimitadora, senyalització actualitzada, el trasllat i la recol·locació de cert mobiliari urbà existent a la zona, la pavimentació dels accessos i una desbrossada de la vegetació de l’indret, que actualment impedeix contemplar les restes.

La iniciativa està cofinançada amb fons FEDER, per part de la Diputació i l’Ajuntament de Corbins, i compta amb un pressupost de gairebé 23.000 €. Mentre es duguin a terme les millores, a més, també es farà un seguiment arqueològic de tot el procés. El conjunt és una font d’informació vital per conèixer les formes i els principis que van inspirar la planificació del territori d’‘Ilerda’, i les seves construccions i infraestructures són un bon exemple de com els romans configuraven els paisatges suburbans.

Els punts d’interès d’Almenar, senyalitzats
D’altra banda, la Diputació també impulsarà la creació d’un itinerari per difondre el patrimoni cultural, natural i històric del nucli d’Almenar. La intenció és adequar diverses zones per a la rebuda de visitants, i crear un itinerari urbà que aprofundeixi en el coneixement del nucli. Concretament, se senyalitzaran el Trull del Tricot, el portal, la plaça i la creu de Soldevila, el fossar, l’església de Santa Maria, la Casa de la Vila, la plaça de l’Argolla, la capella de Sant Antoni de Pàdua, la Casa Jan, Arroquetes, la Casa Tonot, els safarejos, el cementiri civil, el trull, la Casa Xep, el Clos de la Vila, el castell, els dipòsits de l’aigua i l’ermita de Sant Sebastià.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació