Anuncia't al Descobrir

Salvem la formiguera gran, una de les papallones més amenaçades

Per cada nova subscripció DESCOBRIR donarà un euro al projecte ‘Microreserves de papallones’

La formiguera gran (‘Maculinea arion’) és una papallona ben curiosa. La vida d’aquesta espècie està íntimament lligada a la de les formigues ‘Myrmica sabuleti’, que fan el niu als prats de dall. Malauradament, l’alteració d’aquest hàbitat genera un efecte dominó que pot acabar amb l’extinció d’una espècie. Com a la resta d’Europa, les seves poblacions estan patint una davallada espectacular, que s’ha quantificat en un 71% en 24 anys. Per sort, vosaltres podeu ajudar a salvar-la!

Per cada nova subscripció a la revista, DESCOBRIR donarà un euro al projecte ‘Microreserves de papallones’, perquè l’entitat Paisatges Vius creï una reserva d’aquest animal en perill d’extinció a Collsuspina (Moianès). A més d’ajudar a salvar l’espècie, si us subscriviu també podreu rebre a casa el número doble ‘Salvem les papallones’, un homenatge a la valuosa tasca que fan aquestes criatures per a la vida dels nostres paisatges.

Amb els diners recaptats, Paisatges Vius desbrossarà la finca del Solà per ampliar l’hàbitat de prats abandonats i, previsiblement, augmentar també la mida de la població de la formiguera gran. El vostre suport és clau per poder conservar aquest símbol de la necessitat de conservar la complexitat i varietat dels ecosistemes naturals, inclosos els prats de dall i les pastures. La seva supervivència està a les vostres mans!

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació