Anuncia't al Descobrir

5 propostes d’ecoturisme a la Costa Brava

Idees sostenibles i respectuoses amb el medi ambient per gaudir de la natura i el mar a l’Empordà

Quan viatgem, ho vulguem o no, generem un impacte als llocs que visitem. Hi deixem els nostres residus, consumim els recursos naturals, contaminem, alterem els paisatges o contribuïm a la massificació. Tanmateix, si ho fem d’una manera planificada i ben gestionada, podem minimitzar aquests efectes i, fins i tot, generar impactes positius a les nostres destinacions. Precisament, l’ecoturisme persegueix aquest objectiu. Es tracta d’activitats turístiques que contribueixen a preservar el medi ambient, conèixer els espais naturals i aprendre a valorar-los. A la Costa Brava cada cop hi ha més empreses i entitats que ofereixen propostes especialment pensades per promoure aquest tipus de turisme sostenible i respectuós amb el medi ambient. Així sí!

Camí de Ronda ©. La travessa a peu de la Costa Brava

Camí de ronda cala Jugadora Camí de ronda al seu pas per la cala JugadoraArxiu Camí de Ronda - Daniel Punsetí
Es pot gaudir de l’explosió de la flora durant la primavera, fer un bany en aigües transparents a l’estiu, contemplar l’ocre dels boscos a la tardor o sentir la remor de la mar a l’hivern. La natura a la vora del mar es pot gaudir durant tot l’any, no només en plena temporada turística. Des de Camí de Ronda © ens proposen recórrer la Costa Brava, des de Blanes a Cotlliure. Es pot triar qualsevol tram del litoral, però especialment ens recomanen dos trajectes per etapes: el Camí de Ronda © lineal, de Begur a Sant Feliu de Guíxols (43 km), i el Camí de Ronda © circular (140 km), amb sortida i tornada a Girona, resseguint la costa i els camins interiors de l’Empordà. Tots dos es poden fer per lliure, amb un Welcome Pack amb una guia i indicacions i reserves d’allotjament de diferents categories.

www.camideronda.com

‘Ecosnorkel’ a les illes Medes i la costa del Montgrí

Costa del Montgrí Immersió lleugera a la vora de la costa del MontgríGetty Images
Les illes Medes i la costa del Montgrí són un paradís per als amants del submarinisme i l’‘snorkeling’ o immersió lleugera. Al voltant de les illes, que estan protegides, hi viuen una gran varietat d’animals, algues i plantes. Les grans praderies de posidònia fan d’aquest lloc l’amagatall perfecte per a centenars d’espècies i les seves cries, les quals podeu observar fàcilment des de la superfície. L’objectiu de l’activitat, que compta amb el guiatge d’un professional, és que no us perdeu ni un detall de tota la riquesa i valor ecològic de la flora i la fauna que hi ha tant a dins com a fora de l’aigua.

www.medaqua.com

Herbocaiac ECO i Ornitocaiac ECO

Riu Fluvià Observant ocells a la desembocadura del riu Fluvià SK Kayak
SK Kayac, una empresa especialitzada en rutes i cursos de caiac a la Costa Brava, ofereix diverses propostes d’ecoturisme. Algunes de les més originals són l’Herbocaiac i l’Ornitocaiac. L’Herbocaiac és una activitat guiada en col·laboració amb Evarist March de Naturalwalks, botànic del Celler de Can Roca i assessor de la Bullipedia de Ferran Adrià en gastrobotànica. En aquesta sortida, a més d’aprendre a anar en caiac, podreu conèixer les herbes comestibles dels penya-segats de la costa i les algues que hi ha sota l’aigua del cap de Creus. L’Ornitocaiac, en canvi, combina l’observació d’ocells i la navegació en caiac amb l’acompanyament de guies formats amb el programa de SEO Birdlife-Iberaves.

www.kayakcostabrava.com

Observació de fauna a la Costa Brava

Dofins Una parella de dofins saltant a la Costa BravaGisfera
La cooperativa de projectes mediambiental Gisfera organitza activitats de descoberta de flora i fauna amb criteris ecoturístics. Una de les propostes primaverals per conèixer la fauna marina de la Costa Brava és la sortida en vaixell des de Roses per observar dofins i rorquals comuns, tonyines, peixos lluna i ocells marins com baldrigues o ocells de tempesta. També organitzen sortides guiades per descobrir el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, els amfibis de l’Albera o la cabra salvatge del Parc Natural del Montgrí.

www.gisfera.com

Ruta en burricleta

Burricleta Un família en burricleta pels camins entre pobles del Baix EmpordàCecília Lorenzo
La burricleta és una bicicleta elèctrica que permet recórrer quilòmetres i més quilòmetres sense fer un esforç excessiu i sense contaminar. A cop de pedal i ajudats per un motoret elèctric, des del Centre Burricleta del Baix Empordà descobrireu alguns dels racons més bonics de l’Empordanet i de la Costa Brava. A cada poble, el seu campanar, les cases de pedra, els balcons amb flors, les esglésies romàniques i els carrerons estrets. A la costa, platges infinites, pinedes que arriben al mar o cales i miradors. Podeu triar entre diferents rutes: Pobles del Baix Empordà, Paisatges de Pals, Parc Natural del Montgrí…

www.burricleta.com
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació