Anuncia't al Descobrir

El Tecnoespai: un nou espai d’audiovisuals immersius al MNACTEC

El lloc oferirà diverses projeccions relacionades amb l’evolució de la tecnologia i el coneixement científic

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha obert al públic el Tecnoespai, un nou espai d’audiovisuals immersius que reflexionen sobre l’evolució de la tecnologia i el coneixement científic, relacionant passat, present i futur. El Tecnoespai està integrat per una sala de projecció immersiva i una petita àrea expositiva a l’exterior, amb continguts relacionats amb la peça audiovisual que es mostri en aquell període.

La primera proposta per a l’espai, anomenada ‘Espai temps immersiu’, és una reflexió sobre la forma com es poden mesurar les societats a partir del seu grau de tecnificació en diversos moments de la història. L’audiovisual presenta les característiques de les diverses societats (preindustrial, industrial i postindustrial) i explica els diferents sistemes de mesura que ha generat cadascuna d’elles d’acord amb les seves necessitats.

A l’espai exterior, la petita mostra ‘Evolució o involució?’ reflexiona sobre la necessitat humana de mesurar, comptar i comparar, i com aquesta ha donat lloc a diferents sistemes de mesura.

En la mateixa línia, coincidint amb l’Any Europeu del Ferrocarril (2021), la segona proposta per a l’espai incidirà en la mobilitat i la sostenibilitat del transport en ferrocarril, des del seu origen al segle XIX fins a l’aposta de futur que es planteja al segle XXI.

Tecnologia i innovació
La creació del Tecnoespai ha comptat amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología - Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades, i amb la participació de dues empreses catalanes implicades en la innovació del món digital.

L’empresa VISYON ha produït els continguts audiovisuals de la primera projecció que es fa a l’espai, i l’empresa Broomx és l’empresa emergent catalana que ha aportat la tecnologia de projecció immersiva mitjançant el dispositiu MK360, capaç de generar una experiència virtual compartida entre diversos visitants al mateix moment en l’espai del museu.

El MNACTEC
La seu del MNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del Modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill, construït entre 1907 i 1908 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) el 2019.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació