Anuncia't al Descobrir

Els Parcs Naturals de l’Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró volen adherir-se a la Carta Europa de Turisme Sostenible

La intenció és presentar la candidatura el 2022

El Parc Natural de l’Alt Pirineu i el del Cadí-Moixeró s’han posat d’acord per iniciar el procés d’adhesió a la Carta Europa de Turisme Sostenible (CETS), gestionada per la Federació Europarc. Ara, els dos espais protegits constituiran cadascú un grup de treball i un fòrum, per definir l’àmbit d’actuació de la Carta i avaluar el patrimoni de la regió, el turisme actual i del futur i els efectes sobre el medi ambient, l’economia i les comunitats locals, entre d’altres. Això servirà per crear un Pla estratègic i un pla d’acció per al foment i la gestió del turisme sostenible, amb la intenció de presentar a Europarc la candidatura d’entrada dels dos parcs a la CETS a finals del 2022.

A partir d’aquí, durant el 2023, es preveu que Europarc comenci l’auditoria i la certificació, a la vegada que s’inicia l’execució del Pla d’acció elaborat. L’any 2024, les empreses turístiques que ho desitgin podran sol·licitar la seva inclusió al projecte, comptant d’aquesta manera amb promoció, suport tècnic, eines útils per a la sostenibilitat i una certificació de màxim prestigi. Tothom que s’adhereixi a la Carta s’incorporarà a la Xarxa de Destinacions Sostenibles, la més gran i antiga de la seva classe a Europa.

Actualment, Europarc reuneix Espais Naturals Protegits de 38 països europeus diferents. Concedint l’adhesió a la CETS, l’entitat verifica el compromís de les regions per aplicar els principis del turisme sostenible. En el procés, la Carta orienta els espais naturals, les entitats i les empreses turístiques per definir les seves estratègies d’una manera conjunta i participada. L’objectiu és augmentar el coneixement sobre la zona protegida i donar suport a la seva preservació, alhora que es treballa en el desenvolupament sostenible i la gestió turística.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació