Anuncia't al Descobrir

Girona crea una proposta de turisme sostenible en família per descobrir el Ter

Una desena d’activitats permetran gaudir de la natura sense sortir de la ciutat

Wikimedia Commons

L’Ajuntament de Girona, amb la col·laboració del Consorci del Ter, ha ideat un conjunt d’activitats d’observació i de descoberta de l’entorn amb l’objectiu de donar a conèixer la fauna i la flora que ofereix el Parc Fluvial del Ter.

La realització de l’activitat suposa l’oportunitat de familiaritzar-se amb el recorregut que la ciutat té arranjat al llarg de la llera d’aquest riu i que es pot fer tant a peu com en bicicleta. L’Ajuntament proposa deu activitats adreçades als infants i relacionades amb aquest paratge natural, on el pas del riu ha afavorit l’aparició d’una gran varietat de plantes i d’animals.

El document per seguir l’activitat es pot consultar i descarregar al web de turisme Girona en diversos idiomes, o anar-lo a buscar a l’Oficina de Turisme de Girona.

La iniciativa forma part del programa de Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible (TTFS), en què també participen els ajuntaments de Lleida i de Perpinyà i el Consorci del Ter, per promocionar un turisme saludable de descoberta dels espais fluvials del Ter, la Tet, el Fluvià i el Segre.

El programa busca, d’una banda, adequar els espais naturals més propers al riu conservant-ne els valors ecològics i, de l’altra, fomentar l’activitat turística vinculada als cursos fluvials, sempre amb un caràcter sostenible i respectuós amb l’entorn natural.

‘Via de Riu’, marca de turisme sostenible
A més, els ajuntaments de Girona, Lleida i Perpinyà han creat la marca de turisme sostenible ‘Via de Riu’, per agrupar totes les activitats relacionades amb la iniciativa. Aquesta marca, relacionada amb els conceptes ‘turisme fluvial’, ‘ciclisme’, ‘mediambiental’, ‘sostenible’ i ‘transfronterer’, permetrà als membres posar en valor els diferents actius i recursos turístics dels territoris, lligats al turisme d’itinerància sostenible.

Així mateix, la creació d’aquesta marxa contribueix a assolir el repte de treballar conjuntament entre els diversos territoris, posant així a l’abast de la població una oferta turística més àmplia i completa, i creant sinergies i economies d’escala pel que fa a la promoció i a la comunicació del producte turístic global.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació