Anuncia't al Descobrir

Gironella crea una nova ruta sobre Modernisme i creixement urbà

L’itinerari compta amb 15 elements patrimonials senyalitzats

L’Ajuntament de Gironella i el Consell Comarcal del Berguedà han col·laborat per crear una nova ruta senyalitzada sobre Modernisme i creixement urbà a la localitat. L’itinerari, anomenat ‘Modernisme i creixement urbà. Una mirada al patrimoni de Gironella’, compta amb 15 edificis diferents, tots ells erigits entre el segle XIX i els anys vint. La intenció d’aquesta col·laboració és posar en valor el creixement urbà del poble, a través dels elements més significatius de l’arquitectura d’aquest període.

La ruta comença al nucli històric de Gironella, i finalitza a la colònia de Viladomiu Nou. Durant el recorregut, es poden presenciar, entre d’altres, l’església parroquial de Santa Eulàlia, la Torre de l’Amo de Cal Metre, diferents edificis de l’Avinguda Catalunya o les torres senyorials de les colònies de Cal Bassacs, Viladomiu Vell i Viladomiu Nou. A cada punt d’interès s’hi ha col·locat un tòtem amb informació històrica i dels trets patrimonials de cada element, dades que es poden ampliar a través d’un codi QR.

Tal com ha afirmat el conseller de Turisme i Difusió del Territori del Consell Comarcal del Berguedà, Lluís Vall, la proposta permetrà al nucli tenir certa oferta turística, fins ara inexistent. Vall també ha destacat la importància de reivindicar el Modernisme del Berguedà, i de fer entrar els visitants dins Gironella, més enllà de les experiències vora el riu i les colònies. El projecte ha comptat amb un pressupost de 47.000 euros, finançats, en part, per la convocatòria de Plans de Foment Territorial de Turisme 2018 i la Diputació de Barcelona.

Paral·lelament a la ruta, l’Ajuntament de Gironella també ha estrenat la pàgina web visitgironella.cat, amb tota la informació turística necessària per gaudir de les millors propostes del nucli, incloent-hi la ruta modernista.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació