Anuncia't al Descobrir

La Fira del Vi de Falset es farà a tot el Priorat

Hi haurà degustacions a 45 cellers de la comarca durant tot el maig

La 26a Fira del Vi de Falset, amb la col·laboració de la DO Montsant i la DOQ Priorat, proposa, en l’edició d’aquest 2021, que tota la comarca del Priorat es converteixi en el recinte firal, sempre que les condicions sanitàries i de mobilitat ho permetin. És a dir, proposa que els cellers que ho desitgin facin el paper d’estands, tot oferint degustacions, amb aforament limitat, a aquelles persones que, prèviament, hagin reservat la seva plaça mitjançant una plataforma online: www.firadelvi.org.
Entre l’1 i el 31 de maig, 45 cellers de les dues denominacions oferiran degustacions fent que la comarca es converteixi en un gran aparador vitivinícola durant tot el mes de maig. Seran degustacions a l’aire lliure (a peu de vinya, per exemple) o en un espai ventilat i prou gran, seguint totes les recomanacions sanitàries. “El que intentem és que passi a peu de celler o de vinya el que passava quan fèiem la Fira a Falset, que vinaters i públic es vegin les cares, es coneguin, tastin uns vins i en compri aquell que vulgui”, explica l'alcalde de Falset, Carlos Brull.

La fira, també virtual
A més, la Fira, com ja es va fer el 2020, tindrà una edició en línia el primer cap de setmana de maig (del 30 d'abril al 2 de maig) amb un programa que inclou activitats, concerts i tastos virtuals.
Podrà seguir-se en les plataformes virtuals de la Fira del Vi; Instagram, Twitter i Facebook (@firadelvifalset), a més de poder-se veure per televisió (TDT), a través del canal de teleservei de l’Ajuntament de Falset.
La 2a Fira del Vi de Falset en línia començarà el divendres 30 d’abril a les 20.30 h, amb el Tast de Blancs, un clàssic del certamen que permet conèixer, any rere any, els vins blancs que elaboren les dues denominacions vitivinícoles de la comarca del Priorat: DO Montsant i DOQ Priorat. El Tast de Blancs està organitzat , com cada any, per Aguiló Vinateria i Vins i Olis del Priorat.
Pel que fa al dissabte 1 de maig, el programa preveu una inauguració virtual (12.00 h); un tast que permetrà conèixer les garnatxes i carinyenes de la DO Montsant (13.00 h) i, finalment, el ‘Combat de Vins Montsant’ (21.00 h), un tast poc convencional proposat per aquesta denominació d’origen de la comarca.
Pel que fa al diumenge 2 de maig, el programa s’iniciarà a les 12.00 h amb la proposta de la DOQ Priorat, un acte online per conèixer les noves incorporacions a ‘Els noms de la terra’ d’aquesta denominació d’origen. Posteriorment, a les 13.00 h s’ha programat una xerrada titulada ‘Com s’ha de tastar un vi escumós?’, a càrrec de Jordi Melendo, autor de la Guia Melendo del Champagne. A les 18.00 h, finalment, s’emetrà en línia l’espectacle que du per nom ‘Priorat 20.2’, i en el qual el dj Pere Barceló posa música a una vintena de propostes de creadors audiovisuals de la comarca.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació