Anuncia't al Descobrir

Montblanc tindrà una ruta virtual per gaudir de Sant Jordi tot l’any

La iniciativa permetrà veure les icones de la llegenda a través dels dispositius mòbils

L’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha presentat aquest cap de setmana la primera part del projecte ‘Sant Jordi tot l’any’, una ruta virtual permanent per Montblanc. La iniciativa permetrà als visitants de la vila contemplar les principals icones de la llegenda popular, a través d’un telèfon o tauleta. L’associació estrena l’itinerari com una proposta de futur, i com una oportunitat de creixement per a la festa, la localitat i el turisme.

En les setmanes vinents s’activarà el primer punt d’interès de la ruta, a la part de la muralla coneguda com ‘El Foradot’. Concretament, en aquest indret es podrà veure com el drac s’enfila pel conjunt, vola i treu foc per la boca. És obra de l’empresa reusenca Digivision, que treballa en projectes internacionals amb corporacions com National Geographic i la BBC. Per dissenyar la bèstia, s’ha pres com a model l’espectacular Drac de la Setmana Medieval, de 8,5 metres de llargària i 4 metres d’alçària. Es tracta d’una de les icones més populars del nucli.

El projecte s’anirà desenvolupant i aviat permetrà reviure virtualment la llegenda de Sant Jordi a diferents punts de la vila, amb un públic objectiu clar: les famílies. La intenció de l’associació és posar la “la història més popular i estimada de Catalunya” a l’abast de tothom, de manera permanent. La ruta compta amb un ajut del Departament de Cultura, i també amb el suport de l’Ajuntament de Montblanc.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació