Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

4 escapades que voldreu fer al maig

Gaudiu de la primavera amb propostes de tota mena

La primavera és, segurament, l’estació més benèvola per visitar el país. Després de l'hivern, el sol comença a agafar força pensant en l’estiu, i tot, mentre arbres i plantes floreixen arreu del territori. En aquesta ocasió, us proposem quatre escapades de cap de setmana per fer aquest mes de maig, perquè gaudiu dels millors indrets del país. Des d’aventures per la muntanya fins a la descoberta de patrimoni d’alt valor, en aquesta llista hem inclòs experiències de tota mena. Endavant!

Peratallada, la joia del Baix Empordà

Carrers de Peratallada Peratallada encara conserva tot el seu encant medieval
Al cor del Baix Empordà s’ubica un dels pobles més bells, curiosos i fotogènics de Catalunya: Peratallada. La vila, que forma part del municipi de Forallac , està declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, i un cop allà no us serà difícil esbrinar per què. El principal encant del poble és que, tot i el pas dels segles, encara conserva la seva configuració urbana medieval, el que us permetrà viatjar en el temps fins a l’època feudal.

Pels carrers estrets i empedrats del nucli anireu descobrint mil atractius diferents. Alguns d’ells són, per exemple, les cases d’arquitectura tradicional local, la majestuosa església romànica de Sant Esteve, la plaça de les Voltes, única, o el conegut Castell-Palau, documentat des del 1065 i amb dos sectors diferenciats: el mateix palau i el nucli fortificat. A més, si durant la visita us quedeu amb gana, no heu de patir gens. Per sort, Peratallada té una oferta gastronòmica de primer nivell, i els seus carrerons estan plens de restaurants de tota mena.

Més informació:
 Visit Peratallada

Turisme familiar a la vall de Lord

La vall de Lord L’increïble paisatge de la vall de Lord
Ara que ha arribat la primavera i la calor comença a guanyar terreny al fred a poc a poc, les condicions són ideals per gaudir de la muntanya en família. Per sort, al nostre país, de cims, valls i cingles no en falten pas. Concretament, avui us proposem fer turisme per la vall de Lord, a l’Alt Solsonès, un espai d’alt valor geològic. La regió, que queda envoltada d’enormes muntanyes, com la serra del Port del Comte o els rasos de Peguera, us ofereix una carta ben diversa d’experiències per fer amb els menuts.

Si us agraden les sortides més tradicionals, una bona opció és dur a terme les excursions que proposa la pàgina web de la vall, totes de nivell fàcil o moderat. Seguint aquests itineraris descobrireu, entre d’altres, el mirador de la Creu del Codó o l’impressionant santuari de Lord. Si, d’altra banda, busqueu experiències noves i diferents, podeu provar alguna de les activitats disponibles a l’espai. Fer caiac a l’embassament de la Llosa del Cavall o pujar en un trineu tibat per gossos nòrdics són només dues de les vivències que ofereix la vall, però en podeu explorar moltes més!

Més informació:
 La vall de Lord

Miravet, una vila de postal

Poble de Miravet A Miravet no us caldrà triar entre aigua o muntanyaPatronat de Turisme de Terres de l'Ebre
No hi ha gaires pobles que puguin presumir de ser tan espectaculars com ho és Miravet, a la Ribera d’Ebre. Aquest petit nucli, de menys d’un miler d’habitants, no té res a envejar a qualsevol dels paratges èpics de Hollywood. Sens dubte, l’edifici que més destaca en el conjunt del nucli és el castell de Miravet, que regna la regió des d’un turó cent metres més amunt que el riu. Aquesta fortalesa templera, amb les seves muralles de 25 metres, és un dels millors exemples d’arquitectura catalana militar del segle XII.

Als vessants que envolten el castell, a més, també hi podreu visitar el nucli històric, amb les seves característiques cases que s’enfilen pel barranc, o l’església Vella, d’estil renaixentista i acabada el segle XVII. Abans de marxar, tampoc us podeu oblidar de conèixer els magnífics productes locals de la regió, com la seva ceràmica, els pastissets, l’oli, el vi o el plat més típic de la comarca, la clotxa. Si el poble us captiva tant com a nosaltres, al seu portal web hi trobareu diverses opcions d’allotjament i restauració.

Més informació:
 Turisme Miravet

Les obagues del riu Corb

Les obagues del riu Corb Sant Pere de Savella, a l'extrem sud de les obaguesPMRMaeyaert (Wikimedia Commons)
Als Comalats, entre les comarques de la Segarra i la Conca de Barberà, hi localitzareu les obagues del riu Corb, una joia natural poc coneguda arreu del territori. La singularitat d’aquest espai protegit fenomenal rau en la seva oferta botànica, gens comuna dins el territori sec i continental que domina la regió. Tot i presentar una irradiació solar notable, en aquest trencadís de camps i boscos hi creixen espècies mediterrànies, submediterrànies i, sorprenentment, eurosiberianes.

Tot recorrent l’espai hi trobareu alguns elements propis de la roureda seca, així com pinedes de pi blanc, brolles calcícoles de romaní i bruc d’hivern. A les obagues humides, a més, hi buscareu roures de fulla petita, acompanyats d’exemplars de pinassa i de pi roig. A més dels atractius naturals, a l’espai també podreu descobrir diversos exemples de patrimoni històric, com el castell de Savella i l’ermita de Sant Pere de Savella, o el castell de Saladern. Una bona opció per conèixer aquest territori tan valuós i característic és utilitzar el camí GR-171, que el travessa més o menys pel mig.

Més informació: La Conca Turisme
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació