Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

5 sortides que voldreu fer aquest juny

Mar, muntanya, turisme cultural... vosaltres decidiu!

Som a les portes de l’estiu, i això significa que entrem als millors mesos de l’any per descobrir el nostre país. Amb el verd dels arbres cada cop més madur i les aigües agafant temperatura, juny és un gran mes per fer escapades pel territori. En aquest rànquing us proposem cinc sortides que podreu fer les setmanes vinents, amb opcions per a totes les preferències. Hi hem inclòs destinacions riquíssimes en cultura i gastronomia, i també d’altres que destaquen pel seu entorn natural privilegiat. Trieu l’indret que més us agradi!

Tivissa, un poble espectacular

Poble de Tivissa Tivissa, el nucli que dóna nom al muntanyós municipiKovgabor79 / Thinkstock
Tivissa és un preciós municipi ubicat al sud-est de la Ribera d’Ebre, comarca de la qual ocupa pràcticament una quarta part. El seu entorn natural, caracteritzat per un relleu muntanyós molt notable, fa que la regió sigui ideal per dur a terme tota mena d’esports. Pels cims i les valls de les muntanyes de Tivissa-Vandellòs podreu practicar ciclisme de muntanya i senderisme, fer vies ferrades o seguir els passos dels primers escaladors del territori, que ja pujaven als cingles locals un segle enrere.

Més enllà de l’entorn natural, als quatre pobles del municipi també hi trobareu bones opcions de gaudi cultural. A Tivissa, el nucli que dóna nom al conjunt, no us podeu perdre les cases senyorials, els rentadors o la plaça de la Beranova, un magnífic mirador a les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat. A Llaberia, d’altra banda, us captivarà el seu encant medieval, mentre que a Darmós trobareu l’església de Sant Miquel.

Més informació: Turisme Tivissa

Cales i boscos a les Cadiretes

Cala Pola (Cadiretes) La cala Pola, un dels espais indispensables del massís de les CadiretesGetty Images
El massís de les Cadiretes és un espai natural excepcional, que abraça gairebé tot el terme municipal de Tossa de Mar i part dels de Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Caldes de Malavella, Llagostera, Vidreres i Lloret de Mar. La regió, de terra granític, és una zona d’alt valor geològic, paisatgístic i botànic. Tot i presentar les característiques típiques d’un territori mediterrani, la naturalesa del terreny provoca que a l’espai s’hi trobin certes espècies de comportament centreeuropeu.

Per descobrir aquest meravellós massís teniu diverses opcions. Per terra, el podeu conèixer tot recorrent els senders que el travessen, sigui a peu o en bicicleta. Ara que comença a fer calor, però, una opció encara millor és visitar algun dels sis quilòmetres de costa de l’espai natural. La reunió del massís amb el mar és abrupta i escarpada, però hi trobareu certes cales d’encant insuperable. La cala Futadera, la cala del Senyor Ramon o la cala Pola són algunes de les més icòniques d’aquest tram litoral.

Més informació: Info Tossa

La Baronia de Rialb, paradís rural

Heretat de Guàrdia, a la Baronia de Rialb La masia catalana d’Heretat de Guàrdia, dins el terme municipal de la BaroniaEiffel1899 (Wikimedia Commons)
La Baronia de Rialb és un municipi força extens situat a l’extrem nord-est de la Noguera, i que agrupa un total d’onze nuclis diferents. L’indret, format per antigues parròquies, pobles, fortificacions defensives, masies i torres, us oferirà una varietat d’activitats enorme. Per als amants de la cultura, una proposta molt recomanable és visitar la multitud d’esglésies i ermites romàniques que abunden a la regió, com la de Santa Maria de Palau o la de Sant Iscle i Santa Victòria de la Torre, amb el seu magnífic retaule del segle XVI.

A més del vessant cultural, la Baronia també és molt rica en altres tipus de vivències, com les de turisme actiu o les gastronòmiques. Els productes locals són la base de l’excel·lent cuina tradicional i casolana del municipi, amb especial menció a la tòfona de la Baronia de Rialb, cultivada al nord del terme. Si encara us falta convicció per visitar el municipi, recordeu que enguany va ser un dels deu finalistes a Capital del Turisme Rural... d’entre 247 candidatures!

Més informació: Turisme la Baronia de Rialb

Els secrets de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Sant Llorenç del Munt Els característics cingles del Parc Natural, de conglomeratGetty Images
El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, ubicat entre les comarques del Vallès Occidental, el Bages i el Moianès, és un dels espais més coneguts i freqüentats per la gent que busca opcions de muntanya assequibles. Les altures moderades dels seus cims, els magnífics paisatges de la regió i la proximitat a la ciutat són algunes de les raons que expliquen la popularitat de la zona. L’ascensió al Montcau i a la mítica Mola són les excursions preferides pels visitants, però a l’estiu aquests indrets poden presentar una afluència de gent força alta.

Per això, nosaltres us proposem que busqueu els centenars d’altres secrets que s’amaguen per tot el parc. A Sant Llorenç del Munt i l’Obac podeu descobrir desenes de fonts encisadores, diverses coves espectaculars i mil i un secrets més. Potser no hi trobareu unes vistes espectaculars, però gaudireu d’una calma i una satisfacció molt més grans. Una bona opció per trobar l’indret que més us agradi és navegar pels mapes de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, plens d’idees.

Més informació: Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i Mapes de Patrimoni Cultural

L’Ampolla, tradició marinera

L'Ampolla, a vista d'ocell L’Ampolla i el seu port, a vista d’ocellGetty Images
L’Ampolla, al Baix Ebre, és una de les joies del litoral meridional català. La vila, els orígens de la qual es remunten a l’època ibèrica, ha estat històricament lligada a l’activitat pesquera i al trànsit marítim. De fet, el nucli ja estava habitat per pescadors al segle XVI, i fins i tot el papa Adrià va embarcar-hi un cop per navegar fins a Roma. Avui en dia, l’Ampolla representa la confluència de diversos atributs de primera classe: un entorn natural privilegiat, una gastronomia deliciosa i una oferta d’activitats divertida i diversa.

Un cop a la ‘porta del Delta’, doncs, no us podeu oblidar de conèixer la fauna de la regió, els penya-segats i les platges de la línia de la costa, els jardins d’oliveres de l’interior del poble o les diferents basses naturals que hi ha repartides. Evidentment, tampoc podeu marxar sense tastar els incomparables arrossos del sud i els preuats productes locals, com l’ostra de l’Ampolla.

Més informació: L’Ampolla Turisme
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació