Anuncia't al Descobrir

El Pont Vell de Castelló d’Empúries és declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Es tracta d’un pont originalment gòtic situat sobre el riu la Muga

El Pont Vell de Castelló d’Empúries (Alt Empordà) és, des de la setmana passada, Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de Monument Històric. Així ho ha acordat el Govern, de la mateixa manera que delimitar-ne l’entorn de protecció.
El Pont Vell és una construcció d’ús públic que actualment forma part dels equipaments varis del municipi i està situat a l’extrem sud-oest del nucli del municipi. Es tracta d’un pont originalment gòtic de 130 metres de longitud salvats per set arcades, que està situat sobre el riu la Muga donant continuïtat al Camí Vell d’accés al nucli urbà.

Al llarg de la seva història, el Pont Vell ha patit diversos danys i intervencions, però, per la seva importància, sempre ha estat restaurat de manera que ha arribat als nostres dies amb una notable unitat d’estil i amb un bon estat de conservació.
El primer pont sobre la Muga, amb constància des del 1279, va ser una passera construïda al segle XI quan els comtes d’Empúries es van establir a Castelló d’Empúries. Més endavant, entre 1286 i 1287, es va crear el primer pont de pedra bastit que disposava de nou arcs de mig punt de diferents amplades. Fruit del pas del temps, guerres, terratrèmols i riuades, el pont va patir diversos danys i, a conseqüència d’això, actualment només queda sencera una de les nou arcades originals; concretament, la tercera començant per ponent.
Actualment, el Pont Vell és un pont ampli, bastit amb pedra i maons, format per set arcades o ulls de tipologia i mides diferents; així mateix, només hi queda un arc de pedra, mentre que els altres vuit són de maó.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació