Anuncia't al Descobrir

La 6a Setmana de la Natura programa més de 200 activitats

Tindrà lloc entre el 24 de maig i el 5 de juny

La 6a edició de la Setmana de la Natura es durà a terme del 24 de maig al 5 de juny de 2021, entre el Dia Europeu dels Parcs i el Dia Mundial del Medi Ambient. L’esdeveniment, una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura, té programades més de 200 activitats al seu portal web, que van des de passejades i voluntariats fins a tallers o exposicions diverses, entre d’altres. Tal com explica l’organització, la crisi sanitària actual ha posat en relleu la gran relació que existeix entre la nostra salut i l’entorn, i per això cal implicació col·lectiva per assegurar l’equilibri dels ecosistemes.

Per poder descobrir totes les propostes que hi ha programades, la Setmana de la Natura ha preparat un mapa interactiu en línia on es poden trobar totes les activitats disponibles arreu del territori català. El plànol permet cercar experiències per tipus d’activitat —com sortides, xerrades, concursos i moltes més—, o bé segons entitat organitzadora i necessitats del públic. A més, a la part inferior del mapa, també hi ha una divisió alternativa i temàtica de les vivències preparades, que mostra propostes de voluntariats, ocells, literatura o virtuals.

De tots aquests esdeveniments que formaran la Setmana de la Natura 2021, el més destacat i esperat és l’Ultra Clean Marathon, que tancarà la sisena edició de la celebració el dia 5 de juny. Es tracta d’una cursa de seixanta quilòmetres des de Terrassa fins a les platges de Barcelona, amb l’atractiu afegit que mentre es corre s’han de recollir residus i que a cada avituallament es coneixen diversos problemes mediambientals. La inscripció a aquest repte tan especial és per equips, i cada conjunt que s’hi apunti haurà de fer una donació a una entitat que col·labori en la conservació de la natura.

L’organització de la Setmana fa una crida a difondre la seva iniciativa a persones i col·lectius del vostre entorn, sigui mitjançant el boca-orella o utilitzant l’etiqueta #setmananatura a les xarxes socials mentre participeu en els actes organitzats. Teniu tota la informació sobre la celebració a la seva pàgina web.

La biodiversitat, en declivi
Arreu del món, i per culpa de l’activitat humana, els entorns naturals s’estan deteriorant més ràpidament que mai. Amb la seva desaparició, a més, també perdem els serveis bàsics per a la salut i el benestar de la societat, com la pol·linització o la fixació del carboni, per exemple. A Catalunya, un 75% de la fauna i la flora estan en risc. Un dels objectius de la Setmana de la Natura, precisament, és donar visibilitat i posar en valor la feina de les entitats ambientals que treballen per conservar els nostres ecosistemes. És un problema que requereix la col·laboració de tots i totes.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació