Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI AQUEST ESTIU I GAUDEIX D'UN DESCOMPTE ESPECIAL

La Transpirinenca en directe: l'últim gran repte del DESCOBRIR

Una expedició liderada per Álvaro Sanz us explicarà diàriament la seva travessa pels Pirineus catalans

És un dels reptes més ambiciosos que s’hagin fet mai al DESCOBRIR, la gran travessa dels Pirineus catalans. Des del 18 de maig i durant 24 dies, un equip de muntanya de sis persones liderat pel realitzador i fotògraf Álvaro Sanz recorrerà d’est a oest el GR 11, la mítica ruta popularment coneguda com la Transpirinenca. Totes les experiències i descobriments que faci l’expedició s’explicaran diàriament i en directe pel perfil d’Instagram del DESCOBRIR, cosa que us permetrà acompanyar-nos de ben a prop en aquesta aventura tan especial.

La gran aventura dels Pirineus

Transpirinenca DESCOBRIR Acompanyeu-nos en aquesta aventura tan especialÁlvaro Sanz
La gran travessa dels Pirineus té la intenció, en part, de reivindicar els grans viatges que podem dur a terme a casa nostra. “Sovint pensem que el concepte de viatjar només es pot aplicar si te’n vas a l’altra punta del món, però nosaltres pensem que al nostre país també es poden viure aventures molt importants”, destaca Joan Morales, director del DESCOBRIR. En la mateixa línia, Álvaro Sanz explica que “hem voltat per tot arreu, per l’Himàlaia i per l’Antàrtida, però el nostre territori el tenim tan a prop que no el veiem”.

Morales veu el repte com “un procés dinàmic per a l’equip, que no sap el que es trobarà, i també per a la gent, amb la qual s’establirà un diàleg”. Sanz, d’altra banda, ha ressaltat la importància de caminar per conèixer una regió, i d’improvisar: “La muntanya mana, no ens estressarem amb objectius. No busquem una medalla, sinó explicar les muntanyes amb totes les eines”. Seguint la línia habitual de DESCOBRIR, que aposta pel turisme sostenible i responsable, l’expedició es proposa no utilitzar cap plàstic durant el recorregut.

Un equip de primera

Álvaro Sanz L’Álvaro, realitzador i cap de l’expedició
A més d’Álvaro Sanz, que ja ha dirigit projectes com el documental ‘La cumbre es el camino”, on s’explica l’aventura de tres joves amb discapacitat intel·lectual a l’Himàlaia, l’equip estarà format per cinc persones més. Marta Riera, que ja ha treballat anteriorment amb Sanz, ajudarà en les tasques de realització, mentre que Genís Zapater sumarà el valor, coneixements i seguretat característics d’un corredor i guia de muntanya titulat com ell.

La biòloga i professora d’esquí Núria Homs, a més, serà l’encarregada d’aportar saviesa sobre la natura que envolti l’expedició, tant de plantes com d’animals. El grup el completaran l’ambientador sonor Maties Palau, que escoltarà la muntanya, i Maria Biescas, que portarà una furgoneta de suport logístic.

El resultat complet, a l’especial d’estiu

Transpirinenca DESCOBRIR mapa El número d’agost-setembre us descobrirà tots els secrets de la ruta que estrenem avuiÁlvaro Sanz
Quan l’expedició acabi el recorregut, que inicia avui al cap de Creus sense destí de finalització establert, transformarem les seves vivències en un número doble molt especial, que sortirà al quiosc a final de juliol. En forma de dietari, us explicarem tots els detalls de la gran travessa dels Pirineus catalans, perquè la pugueu fer com i quan vulgueu vosaltres mateixos. És un projecte que ens fa molta il·lusió, i que precisament feu possible vosaltres, els subscriptors. Tu també pots ajudar-nos a posar en marxa més aventures com aquesta!
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació