Anuncia't al Descobrir

OnCodines Trail, el repte solidari que ja ha recaptat 83.000 euros

La iniciativa ha adaptat el seu format a la situació sanitària

Després de tres intents frustrats per la pandèmia, l’OnCodines Trail es farà el 29 de maig plenament adaptat al context sanitari. Aquesta prova solidària per equips, que ja ha recaptat més de 83.000 euros, tindrà inici i final a Sant Feliu de Codines, i transcorrerà per onze municipis del Moianès i el Vallès Oriental. El repte, posat en marxa el 2019, dóna els diners a Oncovallès, una entitat que es dedica a acompanyar els malalts de càncer i els seus familiars. Cada conjunt participant ha de tenir entre quatre i sis integrants, quatre dels quals han d’estar sempre en moviment.

L’organització de l’esdeveniment, a càrrec del Club Atlètic de Sant Feliu i del Club Excursionista de la mateixa localitat, ha hagut de dur a terme certes modificacions per adaptar la prova a la pandèmia. Totes les persones implicades en el repte hauran de fer-se un test d’antígens entre 24 i 28 hores abans de la cursa, i hauran de signar un protocol contra la covid-19 prèviament redactat. El recorregut, que es pot fer corrent o caminant, també ha sofert canvis.

Concretament, tot l’itinerari serà en exteriors, i s’han suprimit els espais tancats que es preveien utilitzar. L’organització ha hagut de buscar alternatives a alguns passos urbans, i també s’han creat certes variants entre caminants i corredors per evitar embussaments. Finalment, s’ha passat de dos recorreguts possibles a tres. L’itinerari S, que es fa caminant i té 43 quilòmetres, se suma a l’itinerari M, que proposa 55 quilòmetres a peu, i a l’itinerari L, de 72 quilòmetres corrent.

Objectiu doble
El centenar d’equips que participaran a l’OnCodines ho fan amb un objectiu doble. A més d’intentar acabar la cursa, i a banda dels preus d’inscripció, cada conjunt ha de donar un mínim de 600 euros. De moment s’ha arribat als 83.000 euros recaptats, però les donacions segueixen obertes. La prova compta amb el suport i l’aval de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que hi ha donat el vistiplau.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació