Anuncia't al Descobrir

Penelles amplia el GarGar Festival durant tot el mes de maig

La VI edició del Festival de Murals i Art Rural s’amplia per evitar aglomeracions

L'Ajuntament de Penelles ha decidit celebrar el GarGar Festival, el famós esdeveniment de murals i art rural, durant tot el mes de maig, i no en un cap de setmana. D’aquesta manera, l’organització vol que el públic pugui gaudir durant més dies del festival i les seves activitats i fer-ho amb tota la seguretat possible evitant aglomeracions. Per això, per controlar l’aforament, caldrà fer una reserva d’aparcament que costa 3 euros per vehicle. També s’han establert places limitadesi i reserves per participar en bona part de les activitats paral·leles del festival.
Com sempre, les estrelles de la programació seran els artistes d’art de carrer, amb 2 o 3 per cap de setmana, que elaboraran grans murals a les façanes de Penelles convertint el poble en un centre cultural de primer ordre. Aquest any, el festival compta amb tretze artistes que treballen diferents tècniques com ‘Inspiringbricks’, amb la qual es fan mosaics amb ‘bricks’ de Lego; Miguel Ángel Murillo, que crea escultures de metall i fusta, i d’altres, com Miles Elah o Duo Amazonas, que utilitzen diverses tècniques de pintura. Podeu consultar tots els artistes en aquest enllaç.
El festival pretén impulsar i fer visibles les propostes creatives de diversos artistes disposats a fer de l’espai públic rural la base de la seva expressivitat, tot posant-la al servei de la millora del poble de Penelles. D’aquesta manera, es revesteixen els murs i les façanes del poble amb intervencions artístiques que el converteixen en un referent, a més d’incentivar l’activitat econòmica del municipi i crear un flux permanent de visitants durant tot l’any.
El festival també compta amb una programació farcida d’activitats paral·leles com titelles, teatre, concerts, presentacions de llibres, cinema i tallers manuals. Durant tots els caps de setmana de maig, podreu fer cal·ligrafia amb aigua, així com grafits o tallers d’enquadernació, entre d’altres.

Una iniciativa consolidada

El Festival GarGar és una iniciativa consolidada que vol difondre la cultura artística al món rural. Hi participen tant artistes del territori com internacionals i ha comportat que s’hagin recuperat alguns espais com l’església antiga, que ara és un recinte expositiu, a més del cinema i un espai de col·laboració on puguin trobar-se els artistes. A més a més, aquest poble atreu turistes durant tot l'any per veure els murals. Es calcula que la iniciativa porta més de 40.000 visitants a la localitat en un any normal.


Més informació

Si voleu consultar el programa i els horaris i preus de les activitats, o fer una reserva per visitar Penelles, ho podeu fer a la seva pàgina web.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació