Anuncia't al Descobrir

Vall de Núria inaugura el nou Observatori d’Ocells i una exposició sobre el gall fer

Dues bones opcions per conèixer les aus de la regió

L’estació de muntanya de Vall de Núria ha inaugurat aquest cap de setmana el nou Observatori d’Ocells. Col·locat al mirador del llac, al costat contrari a la creu d’en Riba, té la intenció de donar a conèixer als visitants la varietat d’ocells que poden descobrir a l’entorn natural de l’estació. L’equipament, que s’ha instal·lat amb la col·laboració del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, disposa de plafons que ajudaran els observadors a distingir les diferents espècies que habiten la Vall, com rapinyaires, còrvids o orenetes.

També s’ha donat el tret de sortida a l’exposició itinerant ‘Tots podem ajudar el gall fer’. Una mostra que ha estat realitzada per l’Associació Paisatges Vius i, tot i que es va engegar a finals de 2020, la situació sanitària n’ha retardat la inauguració oficial fins ara. L’exposició vol donar a conèixer l’espècie, conscienciar sobre la seva delicada situació i divulgar bones pràctiques que ajudin a la seva conservació. La mostra permet als visitants descobrir l’aspecte del gall i el seu hàbitat, la seva distribució territorial i els efectes de les pràctiques humanes que li causen molèstia. Es podrà visitar l’atractiu al Centre d’Interpretació Vall de Núria fins al 10 de juliol, abans que marxi a visitar altres parcs naturals.

Les dues actuacions formen part de les accions conjuntes que anualment realitzen les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i els parcs naturals de Catalunya per revalorar la biodiversitat i preservar i donar visibilitat a aquests espais naturals. Des de FGC s’ha destacat que les seves estacions de muntanya són la part humana dels parcs naturals, i que cal buscar una simbiosi màxima. “Des d’aquí podem explicar la biodiversitat i la riquesa de la natura, el paisatge, la gastronomia, i com hi hem de conviure”, explicava el president de l’empresa ferroviària, Ricard Font.

D’altra banda, el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, ha posat el focus sobre la conservació necessària del gall fer: “demostra que s’ha perdut una tercera part de la seva població. Cal lluitar per la pervivència d’aquesta espècie que és una icona i que està en un espai complicat”.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació