Anuncia't al Descobrir

“És brutal poder fer una aventura com la Transpirinenca sense sortir de casa”

L’expedició DESCOBRIR ha acabat el GR 11 al Tuc de Molières, després de 400 km

Una posta de sol de somni a més de 3.000 m d’alçada ha estat el punt i final de la Transpirinenca. L’expedició Descobrir ha acabat la gran aventura dels Pirineus amb un gran comiat al Tuc de Molières, un pic de 3.010 m d’alçada a la frontera de Catalunya amb Aragó.

Un repte exigent

Transpirinenca Tuc de Molières L'Álvaro caminant cap al Tuc de MolièresMarta Riera
Després de 21 dies caminant, els sis membres de l’expedició han fet més de 400 quilòmetres amb 20.000 m de desnivell acumulat, han coronat 6 cims, han travessat 31 colls i 39 valls i han passat per centenars de rius i boscos desafinant la pluja, el sol, el vent, la neu, els llamps i els trons. “És brutal poder fer una aventura així sense sortir de casa nostra”, explica Álvaro Sanz, el fotògraf i realitzador que ha liderat l’expedició.

Un regal de comiat

transpi tuc Una posta de sol de regal per acomidar la TranspirinencaÁlvaro Sanz
A mida que van anar passant els dies, l’equip va veure clar que la travessa havia d’acabar al Tuc de Molières. “No és un pic difícil, però és molt icònic, és un 3.000 i està just a la frontera de Catalunya amb Aragó”, explica l’Álvaro. Van començar l’ascens diumenge al matí. “Vam sortir de refugi de Conangles i vam fer una primera tirada fins al refugi de Molières, on vam dinar i descansar abans de fer el cim”, detalla. Volien fer coincidir l’arribada al pic amb la posta de sol. “Durant l’ascensió hi havia molta boira, però just a dalt, va començar a obrir-se i va ser brutal. Va quedar un mar de núvols, vam veure l’Aneto i a una banda teníem l’Aragó i a l’altra, Catalunya. Va ser el millor regal que podíem imaginar després de 21 dies”. Va ser com tancar el cercle: havien començat a la platja, al cap de Creus, el punt més a l’est de Catalunya, amb la sortida del sol i acabaven a la muntanya, al tuc de Molières, el punt més elevat i més a l’oest, amb la posta de sol. Quan es va fer fosc, van tornar al refugi, on van fer nit, abans de donar per finalitzada aquesta aventura.

Una subscriptora viu el final de l’aventura

Transpirinenca premi La subscriptora Montserrat Farré i l'expedició DESCOBRIR sopant al refugi de Conangles
La nit abans d’acabar el GR 11, l’expedició va rebre la visita de la Montserrat Farré, la subscriptora que va guanyar el sorteig per viure el final de la Transpirinenca. Ella i la seva parella van gaudir d’una nit per a dues persones a l’allotjament rural Casa Puig i van compartir un sopar amb l’expedició al refugi de Conangles. “Poder compartir aquella estona amb ells i escoltar totes les aventures viscudes durant aquests dies de primera mà va ser un sopar de 5 estrelles Michelin”, explica la Montserrat que també admet que fins llavors no va “ser conscient de la feinada que hi ha darrera la revista DESCOBRIR”.

Recupera la Transpirinenca

Transpirinenca Part de l'equip fent el Tuc de MolièresÁlvaro Sanz
No has seguit l’aventura? Recupera-la amb aquests articles o als Stories destacats d’Instagram. També pots subscriure't a la revista i assegurar-te que la rebràs a casa a final de juliol, quan treurem un número doble especial amb un relat en primera persona de l’experiència i tots els detalls per poder fer la Transpirinenca.

La Transpirinenca en directe: l’últim gran repte del DESCOBRIR 
Inici de la Transpirinenca: il·lusió i passió
La primera setmana de Transpirinenca, superada
"La Transpirinenca és molt més exigent que anar al camp base de l'Everest"
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació