Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

10 propostes d’allotjament per escapar de la calor

Hotels, càmpings, cases rurals, refugis i albergs a la muntanya i al bosc on passar unes vacances fresques

Allotjaments situats als pobles més alts de Catalunya, cabanes i bungalous de fusta envoltats de muntanyes o al bosc, masies aïllades al fons de les valls del Pirineu o petites edificacions on refugiar-se al bell mig de la muntanya. Us proposem una desena d’indrets per gaudir d’uns dies a la muntanya i fugir de les temperatures extremes dels dies més calorosos de l’estiu que teniu per davant.

A les faldes del Cadí

Càmping Cadí Vacances Un dels bungalous del càmping Cadí Vacanceswww.cadivacances.com
Amb el teló de fons de la silueta del Pedraforca, Gósol és una vila d’aspecte rústic abraçada per boscos, prats i imponents muntanyes. A més de ser el punt de partida de nombroses excursions, ofereix passejades més curtes, com la que porta al castell, amb vista al conjunt urbà, o visites culturals, com la del Museu Picasso, que conserva reproduccions i documentació de l’estada del pintor al poble. Al càmping Cadí Vacances trobareu àmplies parcel·les per plantar-hi la tenda de campanya i confortables bungalous de fusta, piscina, zones de joc, ‘spa’, pistes esportives, espais de pícnic i barbacoes. Altres opcions d’allotjaments a Gósol són el refugi de muntanya Molí de Gósol, amb dormitoris compartits de 6, 8 i 10 places; l’hostal La Cuineta de Cal Triuet, o la casa rural Ca l’Esteve.

Meranges, el poble més alt

Hotel Vilamaroto de Meranges L’habitació Puigpedrós, a l’hotel Vilamaroto de Merangeswww.vilamaroto.com 
Es troba a la Cerdanya i, a més de ser el poble més alt de Catalunya, és el menys habitat de la Cerdanya. Està situat a 1.539 metres d’altitud i és un lloc perfecte per desconnectar, envoltat d’impressionants paratges naturals i amb una modesta però suficient oferta d’equipaments turístics per acollir el visitant. Podeu allotjar-vos a Vilamaroto, una casa rural acollidora i molt confortable, amb sis habitacions, al restaurant i hotel rural Can Borrell o al refugi de Malniu, situat a 6 km del poble, al pla de Tarterès. És el punt de partida ideal per fer l’excursió fins a l’estany de Malniu o el cim del Puigpedrós.

Cinc maneres d’allotjar-se a Lles de Cerdanya

Serralada del Cadí Vistes a la serralada del Cadí
A 1.471 metres d’altitud, Lles de Cerdanya és una opció ideal per passar uns dies frescos envoltats de muntanyes. És un poble format per una munió de cases de pedra i teulades de pissarra, l’ermita romànica de Sant Pere i unes vistes úniques a la serra del Cadí. Podeu fer una estada als clàssics Hotel Mirador, a la Fonda Domingo o Ca l’Abel o a les cases rurals de Cal Rei o Ca l’Isidret. Sigui com sigui, sereu en un campament base ideal per descobrir indrets com els estanys de la Pera o de l’Orri, o Viliella i el molí del Salt.

Al cor de Toses

Toses Vista general de Toses, amb les cases arrenglerades a la falda de la muntanyaAjuntament de Toses
Les cases de pedra esglaonades a la falda de la muntanya són un dels trets identitaris d’aquest poble del Ripollès, el tercer del rànquing de pobles d’alçada a Catalunya. A 1.444 metres d’altitud, és un paradís per als amants de la tranquil·litat i la natura. Podeu visitar l’ermita de Sant Cristòfol i fer passejades i excursions a les fonts, els rius, els prats, els boscos i els cims que hi ha a la vora. Podeu allotjar-vos en diferents apartaments i cases rurals. Els apartaments rurals de Ca la Martra es troben al centre del poble. Podeu triar entre tres apartaments, dos per a quatre persones i un per a dues persones. Estan totalment equipats, amb un jardí compartit amb barbacoa al costat dels apartaments.

I encara més amunt: Dòrria

Mas Cogumells Mas Cugumells, a Dòrria, està documentada des del 1264www.mascogumells.com
És un petit nucli situat a 1.550 metres d’altitud, i pertany al municipi de Toses. Als carrers que formen el nucli, declarats bé d’interès nacional pel seu encant i bon estat de conservació, el temps sembla haver-se aturat. Podeu allotjar-vos a Mas Cugumells, un allotjament rural independent en una casa rústica del segle XIII, aïllada i amb vistes increïbles sobre la vall de Ribes i la serra de Montgrony.

Vacances d’alçada

Refugi de la Pleta del Prat El refugi de la Pleta del Prat, a Tavascanwww.refugipletadelprat.net
Els refugis d’alta muntanya acostumen a estar situats en indrets espectaculars, amb vistes que deixen bocabadats, i envoltats de muntanyes aclaparadores. Però la majoria són força inaccessibles i cal caminar molt per arribar-hi. Tanmateix, a aquests tres que us proposem s’hi pot arribar amb vehicle, en telefèric o caminant un quart d’hora, i són opcions excel·lents per fer-hi unes vacances en família i com a campament base d’excursions als cims dels voltants. El refugi de la Pleta del Prat està situat a 1.722 metres, al peu de l’estació d’esquí de Tavascan, dins el terme municipal de Lladorre (Pallars Sobirà), al Parc Natural de l’Alt Pirineu. S’hi accedeix en cotxe per una carretera asfaltada que surt del costat de la central elèctrica. També hi podem arribar caminant des de Tavascan, seguint un sender senyalitzat que surt del centre del poble. L’espectacular refugi del Niu de l’Àliga es troba a les pistes de la Molina, al cim de la Tossa d’Alp, a 2.537 metres d’altitud. S’hi arriba amb el telecabina des de la Molina. Es pot fer un àpat o dormir en una de les seves habitacions compartides. El millor: les vistes. Un altre refugi amb vistes privilegiades al qual podeu accedir fàcilment és el de Rebost. Es troba dins el Parc Natural del Cadí-Moixeró, en una balconada amb vista a la muntanya del Pedraforca. Us podeu allotjar en una de les seves dues habitacions compartides i des d’allà conèixer i descobrir un gran ventall d’itineraris i circuits permanents d’orientació.

Una casa al mig del bosc

Càmping de Maçanet de Cabrenys Els “pods” envoltats de vegetació, al càmping de Maçanet de Cabrenys www.campingmassanet.com
Dormir al mig d’un bosc d’avets és possible a l’hotel Els Avets, un hotel de tres estrelles amb restaurant i piscina, o al refugi del Gerdar. Tots dos són a l’avetosa de València, a València d’Àneu, un entorn ideal per gaudir de la natura, econòmic i punt de partida de nombroses excursions. També entre arbres es troben els bungalous i els ‘pods’ (petites cabanes de fusta amb les cantonades rodones) del càmping Maçanet de Cabrenys, a la comarca de l’Alt Empordà, un espai situat en plena natura, envoltat de boscos i bonics paratges a deu minuts de l’embassament Boadella-Darnius.

A tocar del cel

Bagergue La torre de l'esglèsia de Sant Feliu a BagergueGettyimages
El poble de Bagergue és el més enlairat de la Vall d’Aran. Està situat a 1.419 m d’altitud, al sector més meridional de la vall de l’Unhòla i es caracteritza pel tipisme de les seves cases, l’ermita romànica de Sant Fèlix i el museu particular Eth Corrau, una mostra de 2.500 objectes que reflecteixen una cultura i unes tradicions ancestrals. Us podeu allotjar als apartaments o a les habitacions de l’Hotel Seixes, molt acollidor i d’estil rústic.

A la vora del Parc Nacional

Aigüestortes Càmping Resort Els bungalous de l’Aigüestortes Camping Resortwww.aiguestortescampingresort.com 
Espot és un dels pobles més alts de Catalunya i és considerat una de les entrades al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Us podeu allotjar a l’Aigüestortes Camping Resort, amb parcel·les i bungalous, o al refugi bungalou (per a vuit persones) o al càmping Voraparc, amb parcel·les i allotjaments de ‘glàmping’, amb cabanes i tendes de luxe.

Vacances familiars al Pla de l’Ermita

Aparthotel Siente Boí&Spa Piscina de l’aparthotel Siente Boí&Spa, a Boí Taüll Resortwww.boitaullresort.com
Dormir fresquets, en una vall de somni i en un petit nucli a 1.615 metres d’altitud envoltats de muntanyes és possible. A Boí Taüll Resort, al Pla de l’Ermita de la vall de Boí, trobareu diferents equipaments hotelers, apartaments i serveis turístics especialment pensats per a les vacances familiars, des d’hotels de dues i tres estrelles fins a un aparthotel de quatre estrelles i apartaments. Al ‘resort’ s’ofereixen activitats i esports d’aventura, i és punt de partida de diferents activitats i un bon campament base per visitar altres atraccions de la vall, com les ermites romàniques, el balneari de Caldes de Boí o el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació