Anuncia't al Descobrir

5 experiències inoblidables que viureu a Escaladei

El poble és una de les joies del Priorat

Al nord-est del Priorat, i dins el terme municipal de la Morera de Montsant, trobareu un dels pobles més encantadors del país. Es tracta d’Escaladei, un petit nucli on els paisatges més espectaculars conflueixen amb un patrimoni històric d’altíssim valor i uns productes locals de primer nivell. En aquesta llista, us proposem cinc activitats que no us podeu perdre al poble, perquè conegueu de ben a prop aquesta terra de vins deliciosos i cingles de postal. És la joia del Priorat!

Visita a la cartoixa d’Escaladei

Cartoixa d'Escaladei La cartoixa d’Escaladei és un conjunt valuosíssim
La cartoixa d’Escaladei és, sens dubte, un dels majors atractius de tot el Priorat. L’espectacular conjunt va ser edificat al segle XII, quan un seguit de monjos provençals van arribar a la regió per aixecar-hi el primer monestir d’orde cartoixà de la Península. L’espai, que queda protegit als peus de Montsant, va patir una forta degradació després de la desamortització de Mendizábal l’any 1835, però les restauracions dels últims temps li han retornat part de l’esplendor original. Ara s’ha obert al públic el claustre Major, després que s’hi hagin fet obres de recuperació. Una bona oportunitat per redescobrir-lo.

Excursió a la Pietat i Sant Antoni

La Pietat Per arribar a la Pietat, caminareu sota l’atenta mirada de les parets verticals de MontsantWikimedia Commons (Teresa Llena)
Si seguiu el camí dels cartoixans des de la mateixa cartoixa, en direcció nord, arribareu a la Pietat. L’edificació, promoguda pel bisbe d’Urgell, servia originalment de casa de repòs per als prelats catalans, i posteriorment va patir diverses transformacions. Pujar-hi és una bona manera de gaudir d’una panoràmica de la cartoixa i els paisatges de vinyes que l’envolten. Si voleu allargar l’excursió una estona, seguint el mateix sender, trobareu les ruïnes del mas de Sant Antoni, que té els seus orígens en una capella de la desapareguda població de Montalt.

Bona cuina als restaurants del nucli

Truita amb suc La Truita amb suc és un dels plats típics per tastar la cuina d’EscaladeiGetty Images
Un cop hàgiu visitat els diversos atractius del poble, segur que us agafa gana. Per sort, Escaladei té diversos establiments on podreu gaudir dels millors productes d’una regió tan rica com el Priorat. Al mateix centre del nucli hi trobareu la Llesqueria la Plaça, un establiment acollidor i d’estil mediterrani, i el Rebost de la Cartoixa, on la cuina tradicional catalana se serveix en un local d’encant insuperable. Per als paladars més exigents, a la carretera entre Escaladei i Vilella Alta podeu buscar-hi l’Alma Mater, un restaurant d’alta qualitat part de l’hotel Terra Dominicata.

Història viva als Cellers Scala Dei

Cellers Scala Dei El celler té més d’un segle de tradició fent vinsGetty images
Si voleu reviure els orígens i la història del vi a casa nostra, Cellers Scala Dei és una visita obligada. Fundat per les mateixes famílies que van comprar la cartoixa el 1840, aquesta productora va enviar les primeres ampolles de vi Priorat a l’Exposició Internacional de París de 1878, on van ser tot un èxit. Avui, més de 130 anys després, el celler compta amb 41 finques, i els seus productes continuen essent un referent de qualitat. L’espai ofereix diverses opcions de visites amb degustacions, opció que també us permetrà descobrir l’antiga cava dels cartoixans, del segle XVII, oberta exclusivament a visitants.

Descans al Xalet del Priorat

Xalet Escaladei El Xalet és un punt perfecte per observar els estels quan el sol es ponRafel López-Monné
Després de totes aquestes experiències increïbles us caldrà descansar i recuperar forces. I per fer això, a la zona, no hi ha millor indret que el Xalet del Priorat. En aquesta casa, envoltada de vinyes i oliveres, gaudireu d’una tranquil·litat insuperable i d’unes magnífiques vistes a Montsant. El xalet, que disposa de tres habitacions dobles, cuina, piscina i un encant indiscutible, també us ofereix la possibilitat d’organitzar-vos visites als cellers del poble i sortides pel magnífic entorn natural d’Escaladeia. A la seva pàgina web trobareu tots els atractius de la finca, l’opció definitiva per gaudir amb tranquil·litat dels encants d’un racó on paisatge, història i gastronomia es donen la mà.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació