Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

6 propostes de minivacances en família als Pirineus catalans

Destinacions, allotjaments i activitats per gaudir de la natura amb infants

Per escapar de la calor i deixar-se seduir pels paisatges de les nostres muntanyes més aclaparadores, us presentem sis plans per viure unes petites vacances en família en sis indrets dels Pirineus catalans. Són propostes per passar dos o tres dies en una destinació concreta, sense fer massa desplaçaments en vehicle, aprofitant l’oferta d’allotjament, lleure i cultura que hi ha a la vora i les rutes més idònies per realitzar amb infants. Us hi animeu?

Les planes de Son

Planes de Son L’edifici bioclimàtic de MonNatura Pirineus, a les planes de SonMaria Rosa Vila
Si us agrada veure animals i observar les estrelles, poseu les planes de Son a la llista de pròximes destinacions. Al poble de Son, al terme municipal d’Alt Àneu, a la comarca del Pallars Jussà, trobareu el centre de natura MónNatura Pirineus. Situat en un paratge envoltat de muntanyes, ofereix estades i activitats per apropar els visitants a la natura i descobrir l’essència dels Pirineus. Us hi podeu allotjar, visitar o fer activitats al Centre de Fauna, conèixer l’entorn i contemplar el cel nocturn al seu observatori astronòmic. A Son descobrireu un poble amb molt d’encant i podreu visitar l’església romànica de Sant Just i Sant Pastor. https://monnaturapirineus.com

La vall de la Llosa

Poble de Viliella El poble de Viliella, a la Baixa CerdanyaGetty Images
A la Baixa Cerdanya, aquesta vall pren el nom del riu que la travessa, el riu de la Llosa. El seu territori pertany als municipis de Martinet de Cerdanya, Prullans i Lles de Cerdanya. A Lles podeu allotjar-vos a la casa rural Cal Rei o a l’Hotel mirador , i a Prullans, a Cerdanya Ecoresort —amb habitacions, bungalous, apartaments, tipis, iurtes i parcel·les de càmping. Una de les excursions estrella de la zona és la que porta al Molí del Salt des del poble de Viliella, un itinerari molt adequat per fer amb nens, ja que recorre, a través d’un camí planer i força ample, una part de la vall de la Llosa. Quan arribeu al Molí del Salt, trobareu, com el seu mon indica, una cascada i un antic molí del segle XVIII, on abans es molien cereals aprofitant la força del cabal del riu. Si aneu a cap de Rec (a l’estació d’esquí de fons de Lles de Cerdanya), podeu allotjar-vos o fer un àpat al refugi i fer l’excursió fins als llacs de la Pera.

El bosc del Gerdar

Bosc del Gerdar El bosc del Gerdar, dins de l’avetosa de ValènciaGetty Images
Al municipi d’Alt Àneu, el bosc del Gerdar forma part de la mata de València, una de les avetoses més grans i més ben conservades del Principat. Sorprenentment, és un lloc bastant desconegut per als excursionistes. Podeu allotjar-vos al refugi del Gerdar que disposa de cinc habitacions —de vuit, quatre i sis places—, a més de servei de menjars i begudes. Està situat en un indret paradisíac, envoltat de natura, i és el punt de partida de nombroses excursions, com la Ruta dels avets, un dels circuits senyalitzats del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. És una ruta de quatre quilòmetres i mig. Si voleu caminar una mica més, podeu arribar fins als llacs de Cabanes, envoltats de cims espectaculars, com el pic de Bassiero, que amb 2.543 metres és un dels més populars de la zona.

L’estany de Montcortès

Estany de Montcortès Reflexes a les aigües de l’estany de MontcortèsGetty Images
L’estany de Montcortès és tota una descoberta per als amants de la natura. Es tracta d’un dels pocs estanys del país d’origen càrstic, no glacial. Això vol dir que les seves aigües provenen d’una font interna, com en el cas de Banyoles. Té una fondària màxima de trenta metres i l’entrada d’aigua és subterrània, ja que no hi ha cap riu que l’alimenti.
Una ruta des del poble de Peramea, poble medieval passant pel pla de Corts, és la millor manera de conèixer els voltants d’aquest paratge del Pallars i acabar fent una merescuda capbussada. Als voltants de l’estany podeu visitar la mateixa Peramea, una de les viles medievals més ben conservades de Catalunya, on podeu allotjar-vos a Casa Parramon o Senterada, on hi ha el càmping  amb parcel·les i bungalous; o cases rurals com Casa Leonardo o La Fàbrica.

Alins i la vall Ferrera

Àreu El poble d’Àreu, envoltat de muntanyesÒscar Rodbag - Arxiu del Parc Natural de l’Alt Pirineu
La vall Ferrera, al cor del Parc Natural de l’Alt Pirineu, es troba a l’ombra de la gran Pica d’Estats, que, amb els seus 3.143 metres, és el sostre de Catalunya. El municipi d’Alins ocupa gran part de la vall. Està format per sis pobles: Ainet de Besan, Alins, Araós, Àreu, Norís i Tor. Els podeu visitar tots i fer excursions i passejades pel seu entorn. Destaquen el conjunt històric d’Araós i el poblet de Tor. I per caminar: el bosc i les bordes de Virós des d’Araós, el pla de Boet o el pla i les bordes de Costuix des d’Àreu. A Àreu també podeu visitar el Museu de la Fusta i la Serradora i el molí fariner. Per allotjar-vos teniu diverses opcions, com l’Hotel Montaña, a la plaça Major d’Alins; la casa Rural Can Gabatxó , a Araós, o l’Hotel Vallferrera, a Àreu.

El circ de Colomers

Estany Colomers Un dels estanys del gran circ de ColomersGetty Images
A la Vall d’Aran trobareu molts racons naturals de somni on fer senderisme i gaudir de la natura i de paisatges d’alta muntanya. Per fer amb família us recomanem la zona del circ de Colomers, un espai aclaparador. Es tracta d’un circ natural, on no trobareu pallassos, ni trapezistes, ni malabaristes, però on podreu gaudir de franc de l’espectacle dels estanys de Colomers, rodejats d’un paisatge impressionant, a l’ombra d’un grapat de cims de més de 2.000 metres, distribuïts en forma de cercle. Tan sols us caldrà fer uns quants equilibris per salvar els tres quilòmetres d’aquesta excursió, que us portarà fins al refugi dels estanys de Colomers, situat al bell mig d’un paratge d’alta muntanya que deixarà bocabadats els nens i entusiasmarà els adults. La ruta, tot i que fa pujada, és curta —1 h de durada, com a màxim— i permet veure un parell d’estanys, el de la Llosa i el major de Colomers. Per situar-vos en el punt d’inici cal que aneu a Salardú, des d’on, amb el cotxe, seguireu les indicacions ‘Llacs de Colomèrs’ o ‘Banhs de Tredòs’. Deixant enrere l’hotel balneari Banhs de Tredòs, una pista de terra que recorre la vall d’Aiguamòg ens deixa a l’airau dera Montanheta (a l’estiu cal anar-hi amb busos especials, ja que l’accés està tancat). Des d’aquest punt, es camina fins al refugi . Un cop al refugi, situat a 2.135 m, podeu quedar-vos a fer un àpat o fins i tot a dormir, per aprofitar el viatge i fer el recorregut circular (el llarg o el curt) que permet visitar la resta de llacs que hi ha per la zona, amb mides i formes ben diferents. Una altra opció ideal per a famílies és dormir a l’alberg de Salardú.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació